Σάββατο, 2η Ιουλίου 2022  4:36 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2022 19:01

ΣΟΦΙΑ ΟΡΘΗ - σειρά 91η

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

- Χρειάζονται συμβάσεις και νόμοι για να συνενωθούν τα δικαιώματα με τα καθήκοντα και να φέρουμε τη δικαιοσύνη στον αντικειμενικό της σκοπό.

- Οι νόμοι ουσιαστικά είναι οι όροι που καθιέρωσε η πολιτική κοινότητα.

- Οι πολίτες βλέπουν το καλό μα το απορρίπτουν; Το δημόσιο θέλει το καλό, μα δεν το βλέπει. Άρα όλοι έχουν την ίδια ανάγκη απο καθοδήγηση.

- Η Ρώμη στη χρυσή της εποχή κινδύνεψε να καταστραφεί γιατί συγκέντρωσε στα ίδια κεφάλια τη νομοθετική και την εκτελεστική εξουσία.

- Σε μία τέλεια νομοθεσία η ιδιαίτερη ατομική βούληση θα πρέπει να είναι ελάχιστη. Η βούληση του σώματος, σαν βούληση της κυβέρνησης, πολύ υποταγμένη και κατά συνέπεια η γενική βούληση, η αυτή του κυρίαρχου λαού θα'ναι πάντα κυριαρχική και μοναδικός κανόνας για όλες τις άλλες.

- Ένας έντιμος Πολωνός παλατιανός, ο Δούκας της Λωραίνης έλεγε: "Καλύτερα μια ελευθερία γεμάτη κινδύνους, παρά μια ήρεμη σκλαβιά".

- Κατά τον Ρουσώ, ο Μιακιαβέλι, προσποιούμενος ότι δίνει μαθήματα στους βασιλιάδες, έχει δώσει τα μεγαλύτερα μαθήματα στους λαούς. Επίσης πίστευε ότι το βιβλίο του "Ο Ηγεμόνας" είναι από τα πιο δημοκρατκά βιβλία.

- Με το σωστό μοχλό και με το ένα δάκτυλο του χεριού μπορείς ν'αναποδογυρίσεις τον κόσμο, αλλά για να τον συγκρατήσεις χρειάζεται να έχεις τους ώμους του Ηρακλή.

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AitoloakarnaniaBest.gr

Διαβάστηκε 81 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News

Τελευταία άρθρα στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα