Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  12:31 μμ
 
wm small
Σάββατο, 11 Ιουνίου 2022 17:58

Θα σας «σώσουν»: Πέντε μηνύματα που μπορείς να του στείλεις μετά από έναν καυγά

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το να ξέρεις τι να στείλεις μετά από έναν καυγά, μπορεί να σε βοηθήσει να ξεφύγεις από αυτό το ατελείωτο γράψε-σβήσε.

Διάβασε παρακάτω τα πιο κατάλληλα μηνύματα για κάθε περίσταση:

Όταν αισθάνεσαι άσχημα για αυτό που είπες

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για όσα είπα/έκανα (γράψε τις συγκεκριμένες ενέργειες ή συμπεριφορές). Σκέφτηκα ότι ίσως να σε πλήγωσα και πραγματικά μετανιώνω για τη συμπεριφορά μου. Πες μου τι μπορώ να κάνω για εσένα για να φτιάξω τα πράγματα».

Αν νιώθεις τύψεις για τον τρόπο που συμπεριφέρθηκες σε μια διαμάχη, το πρώτο βήμα είναι να καταπιέσεις την υπερηφάνεια σου.

Όταν είσαι συντετριμμένη

«Ήθελα απλώς να σου πω ότι νιώθω βαθιά πληγωμένη. Όταν έκανες (γράφεις τη δράση), ένιωσα (εισαγάγεις συγκεκριμένη λέξη συναισθήματος). Δεν νομίζω ότι μπορώ να προχωρήσω μέχρι να μου ζητήσεις συγγνώμη ή να διορθώσεις την κατάσταση ».

Δεν μπορείς να ελέγξεις τι κάνουν ή τι λένε οι άλλοι άνθρωποι και ενώ μπορείς να θελήσεις μια συγγνώμη, ενδέχεται να μην τη λάβεις.

Όταν έχεις περισσότερο θυμό μέσα σου

«Ενώ δεν θέλω να αυξήσω την ένταση μεταξύ μας, υπήρχε, όμως, ένα σημαντικό σημείο που δεν ένιωθα ότι αναγνωρίστηκε όταν είχαμε τη διαφωνία μας. (Γράφεις το σημείο και εξηγείς γιατί είναι σημαντικό και σχετικό με τη σχέση).

Μερικές φορές ο καυγάς δεν έχει τελειώσει και η συνέχιση προσθήκης λαδιού στη φωτιά είναι απαραίτητη για να προχωρήσεις. Με βάση αυτό, πάντα υπάρχει ένας τρόπος να συνεχιστεί η συζήτηση χωρίς να ενταθεί η διχόνοια.

Όταν θέλεις να τα φτιάξετε

«Μισώ που είχαμε έναν τσακωμό που μας έκανε να νιώθουμε λιγότερο δεμένοι μεταξύ μας. Θα μπορούσαμε να βρούμε λίγο χρόνο για να συζητήσουμε τα πράγματα και να δούμε πώς μπορώ να επανορθώσω για οτιδήποτε συγκεκριμένα σε πλήγωσε; Η σχέση μας έχει πραγματικά σημασία για μένα ».

Ακόμα κι αν γνωρίζεις ότι θέλεις να τα ξαναβρείτε, μπορεί να είναι αμήχανο ή τρομακτικό να στείλεις ότι θες να τα ξαναβρείτε. Το να ενημερώσεις αυτό το άτομο τι σημαίνει για εσένα, είναι ένας καλός τρόπος για μια παραγωγική κουβέντα.

Όταν συνειδητοποιείς ότι έχεις αντιδράσει υπερβολικά

«Μόλις ηρέμησα, σκέφτηκα τι συνέβη και αναγνωρίζω τώρα ότι αντέδρασα υπερβολικά. Λυπάμαι που ξέσπασα σε εσένα και θα το δουλέψω για τη ρύθμιση των συναισθημάτων μου και την καλύτερη επικοινωνία μαζί σου στο μέλλον. Ενημέρωσέ με αν μπορώ να κάνω κάτι για να επανορθώσω».

Για μια στιγμή, ένιωσες πραγματικά δικαιωμένη. Στη συνέχεια, όμως, όταν ηρέμησες λίγο, έδωσες λίγο αέρα στην κατάσταση και άρχισες να συνειδητοποιείς ότι ίσως αντέδρασες λίγο υπερβολικά.

pronews.gr

Διαβάστηκε 513 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.