Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  2:25 μμ
 
wm small
Τρίτη, 07 Ιουνίου 2022 22:31

Αποδυναμώνουν το γραφείο Αγρινίου του ΕΟΠΥΥ με μετακίνηση 11 υπαλλήλων στο Μεσολόγγι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στο γραφείο Αγρινίου του ΕΟΠΥΥ λόγω της απόφασης του Δ.Σ. της Υπηρεσίας για μετακίνηση 11 υπαλλήλων στο Μεσολόγγι.

Απόφαση η οποία έγινε γνωστή πρόσφατα και προκαλεί σοβαρό κίνδυνο να «τιναχτεί» στον αέρα η εύρυθμη εξυπηρέτηση της μεγαλύτερης πόλης του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Από τον ιδρυτικό νόμο έδρα του ΕΟΠΥΥ προσδιορίστηκε το Μεσολόγγι ως πρωτεύουσα του νομού, αν και υπάρχει πρόβλεψη για την πολυπληθέστερη πόλη της κάθε περιοχής.

Ανεξαρτήτως αυτού, από το 2016 τέθηκε σε εφαρμογή κυκλική μετακίνηση υπαλλήλων προς το Αγρίνιο, για τον αυτονόητο λόγο της εξυπηρέτησης μίας περιοχής με πληθυσμό 100.000 ανθρώπων και σαφώς πολύ πιο αυξημένες ανάγκες.

Η απόφαση του ΔΣ ουσιαστικά «εξαναγκάζει» 11 υπαλλήλους που κατοικούν μόνιμα στο Αγρίνιο σε καθημερινή μετακίνηση στο Μεσολόγγι, σε μία εποχή που το κόστος των καυσίμων έχει καταστεί «βραχνάς» για τα νοικοκυριά.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στο υποκατάστημα Αγρινίου αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν εν έτει 2022, με την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών να έχει «λύσει» χέρια να απαιτείται η μετακίνησή τους σε μία περιοχή με πολύ λιγότερο πληθυσμό κι ανάγκες από ότι το Αγρίνιο.

Με τις συνθήκες που διαμορφώνεται το Αγρίνιο θα εξυπηρετείται από πέντε υπαλλήλους σε καθημερινή βάση.

Το γεγονός αυτό προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά, τόσο για τους λόγους που βρίσκονται πίσω από την απόφαση του ΔΣ, όσο και για το πώς θα μπορέσει να εξασφαλιστεί η σωστή λειτουργία της υπηρεσίας.

Σίγουρα πρόκειται για ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει τις τοπικές αρχές…

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 433 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.