Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  8:27 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2022 17:56

Αιτήσεις συνεταιρισμών και επιχειρήσεων για ενίσχυση απ' τον παγετό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πήρε ΦΕΚ η σχετική ΚΥΑ.

Από σήμερα 6 Ιουνίου 2022 έως και την 15η Ιουνίου 2022 ξεκινά η υποβολή αιτήσεων από τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και τις επιχειρήσεις, που επλήγησαν από τους παγετούς που εκδηλώθηκαν την περίοδο 15 Φεβρουαρίου έως 20 Απριλίου 2021.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ΚΥΑ που πήρε ΦΕΚ, η λήψη ενίσχυσης με τη μορφή επιχορήγησης αφορά επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης της νόσου του κοροναϊού στις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας και Πέλλας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης, Καστοριάς και Φλώρινας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και έχουν υποστεί μεγάλες οικονομικές απώλειες οι οποίες επιτάθηκαν από τους παγετούς της παραπάνω περιόδους.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις υποβάλλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη χορήγηση της ενίσχυσης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ (https://www.aade.gr/mybusinesssupport).

Να σημειωθεί, ότι οι προϋποθέσεις υπαγωγής στο καθεστώς ενίσχυσης, οι περαιτέρω λεπτομέρειες για τη μορφή της ενίσχυσης, το μέσο, το ύψος, η μεθοδολογία προσδιορισμού και η ένταση της ενίσχυσης, οι προϋποθέσεις, η διαδικασία υποβολής αίτησης, τα απαιτούμενα στοιχεία και δικαιολογητικά, η διαδικασία χορήγησης της ενίσχυσης, οι υποχρεώσεις των δικαιούχων και κάθε άλλο συναφές ζήτημα θα καθοριστούν με όμοια απόφαση η οποία θα εκδοθεί μετά την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής των αιτημάτων της παρούσης.

  • Δείτε το ΦΕΚ και τoυς ΚΑΔ εδώ
Διαβάστηκε 326 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία