Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  11:24 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2023 18:22

Η συμμετοχή της ερμηνεύτριας Γεωργίας Τριανταφύλλου στο 3ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αγρινίου (Παρ 16 - Κυρ 18/6/2023)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Παρασκευή 16 Ιουνίου ανοίγει η αυλαία για το 3ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αγρινίου, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει κινηματογραφικές ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, να συμμετέχει σε συζητήσεις με τους δημιουργούς αλλά και να αποκτήσει εμπειρίες από την όλη διοργάνωση. Η συμμετοχή της ερμηνεύτριας Γεωργίας Τριανταφύλλου μας έδωσε το ερέθισμα να τη ρωτήσουμε μερικά πράγματα για αυτό.

ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ 03

Γεωργία πως συμμετέχεις εσύ στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου που γίνεται στο Αγρίνιο;

Με μεγάλη μου χαρά, συμμετέχω ως αοιδός αυτή τη χρονιά στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αγρινίου, καλλιτεχνική δράση, την οποία υποστηρίζω συνειδητά και θεωρώ, ότι αναβαθμίζει κι εξυγχρονίζει τον τόπο τούτο. Η πρόταση, για την ενεργό μου συμμετοχή στο εν λόγω φεστιβάλ προήλθε από τον συνθέτη Κωνσταντίνο Σαμψών και τον ευχαριστώ εκ βαθέων για την εμπιστοσύνη του ως προς την ερμηνεία του συγκεκριμένου έργου υπό του τίτλου «Η Λήδα και ο Κύκνος». Αισθάνομαι ευγνώμων, που η ζωή με φέρνει κοντά σε ανθρώπους της Τέχνης και του πνεύματος, οι οποίοι πασχίζουν να δημιουργήσουν αχτίδες φωτός στην εποχή, που ο υλισμός και η ματαιοπονία κυριαρχούν. Αυτές μου οι σκέψεις αφορούν, εκτός των άλλων και τους πρωτεργάτες του πολιτιστικού αυτού γεγονότος, τους αγαπητους Γιώργο Λουριδά και Zephy Ross.

ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ 07

Που αναφέρεται το τραγούδι που ερμηνεύεις;

Το τραγούδι αναφέρεται στον έρωτα του Δία ως προς το πρόσωπο της Αιτωλής Πριγκήπισας Λήδας. Η περιγραφή της ερωτικής επιθυμίας, του πάθους, της έλξης και της μεταφυσικής ικανοποίησης των ενστίκτων, φαντάζει μαγική κι ανώτερη αρχή. Για άλλη μία φορά, είμαι περήφανη για την Ελληνική Μυθολογία, η οποία αποτελεί παγκόσμια κληρονομιά και πηγή έμπνευσης για πλήθος καλλιτεχνικών έργων και δράσεων μέσω του ευγενούς αλληγορικού της χαρακτήρα, για την παρουσίαση του απρόσιτου ως αναγκαίου κακού και συνάμα καλού εντός του πλαισίου της νομοτέλειας.

Ποιός είχε την ιδέα, ποιός έγραψε τους στίχους και την μουσική;

Η μουσική ακούγεται σε ρυθμό εφτά ογδόων, γνώριμος ρυθμός στην πατρίδα μας και η ενορχήστρωση ακολουθεί βήματα δυτικότροπης κουλτούρας με τη συμβολή των τριημιτονίων προς δημιουργία μιας ιδιαίτερης, υβριδικής ερωτικής ατμόσφαιρας, όχι με τους ασφυκτικούς κανόνες της δύσης, αλλά με τον ερωτισμό της ανατολίτικης κουλτούρας. Θεωρώ, ότι μέσα από το μουσικό του κείμενο, αυτή τη γεύση επιθυμεί ο Κωνσταντίνος Σαμψών να δώσει, επενδύοντας μουσικά το θεατρικό λόγο, τους εμπνευσμένους στίχους εκ του μύθου της Γεωργίας Καποπούλου.

ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ 103

Πως αισθάνεσαι που ερμηνεύεις ένα τραγούδι που αναφέρεται σε αυτόν τον πασίγνωστο αρχαιοελληνικό μύθο που έχει ρίζες στην περιοχή μας;

Περήφανη για την καταγωγή μου και την ιδιότητά μου, ως μουσικολόγου, αοιδoύ και συγγραφέως. Αισθάνομαι την ανθρώπινη φύση μου και την κατανόηση των ενστίκτων μου, των επιθυμιών μου, των δυνατοτήτων μου και την έννοια του μετρου και του σεβασμού. Η τέχνη μας βοηθά να φτάνουμε στην προσωπική μας κάθαρση, ζώντας αρμονικά και ειλικρινώς στο περιβάλλον μας. Σκοπός της ζωής μου ως κοινωνού της τέχνης κι ως παιδαγωγού, είναι αυτός ακριβώς, να μεταδώσω το πρακτικό νόημα της ύπαρξής της. Χωρίς αυτή, τίποτε δεν είναι ειλικρινές…

ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ 1

Πιστεύεις ότι μέσω μουσικής μπορεί να ταξιδέψει το φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο εντός και εκτός συνόρων;

Σαφέστατα. Η μουσική συνυπάρχει με το θέαμα και τη δράση από αρχαιοτάτων χρόνων με διαφορετικό τρόπο. Προσδίδει στοιχείο ταυτότητας και περνά στο επίπεδο της ύπαρξης. Το φεστιβάλ δεν επενδύεται με μουσική κατ΄ εμέ, είναι η ίδια η μουσική. Αυτό τη γεννά και σε αυτό η ίδια καταλήγει…

Μήνυμα για τους αναγνώστες μας;

Παρακολουθήστε, συμμετέχετε, δημιουργήστε, κρίνετε, ζήστε.

ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ 05

λογοι συμμετοχης agriniofilmfestival

λογοι υποστηριξης agriniofilmfestival

Δημοσιογραφική Επιμέλεια: Χρύσα Σπαή

Τα σκίτσα επιμελήθηκε η Γεωργία Καποπούλου

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AitoloakarnaniaBEST.gr

 

Διαβάστηκε 2842 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2023 14:56
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033