Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  10:15 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022 11:58

Αγρίνιο: Παρουσίαση της Ποιητικής Συλλογής του Βασίλη Κομπορόζου "Τα Μικρά και τα Μεγάλα" (Παρ 17/6/2022 20:30)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι εκδόσεις 24γράμματα σας προσκαλούν στην παρουσίαση της καινούριας ποιητικής συλλογής του Βασίλη Κομπορόζου

"Τα Μικρά και Τα Μεγάλα"

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου στιs 20:30 στο Καφέ - BBQ Bar "Διόσκουροι"  (Αγρίνιο - Πεζόδρομος Μεσολογγίου 1)

Ομιλητές:

Γιώργος Λουριδάς, Σκηνοθέτης, Συγγραφέας 

Χρυσούλα Σπυρέλη, Σύμβουλος Φιλολόyων,

Αρχοντούλα Αλεξανδροπούλου, Καθηγήτρια Αγγλικής, Μεταφράστρια, Συγγραφέας

ΚομπορόζοςΒασίλης

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Ο Βασίλης Κομπορόζος είναι καθηγητής Αγγλικών στη δημόσια εκπαίδευση και μεταφραστής. Είναι παντρεμένος και ζει στο Αγρίνιο. Έχει  μεταφράσει λογοτεχνικά βιβλία και πανεπιστημιακά συγγράμματα για κάποιους εκδοτικούς. Δημοσιεύει ποιήματα και μεταφράσεις σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά κλπ. Έχει συμπεριληφθεί σε διάφορες ανθολογίες ποίησης. Έχει γράψει θεατρικά έργα και έμμετρα χιουμοριστικά παραμύθια τα οποία και έχει ανεβάσει σε παραστάσεις με μαθητές. Είναι μέλος λογοτεχνικών ενώσεων. Έχει δημοσιεύσει κάποιες μελέτες για την Ορθόδοξη εκκλησιαστική υμνογραφία. Έχει λάβει διακρίσεις σε πανελλήνιους ποιητικούς διαγωνισμούς, ανάμεσα στις οποίες το Α’ βραβείο και το Β’ σε διαγωνισμό χαϊκού της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα (2015).  Ένα χαϊκού του, επίσης, έλαβε το Γ’ βραβείο (μαζί με μερικούς άλλους) στον 21ο Διεθνή Διαγωνισμό Χαϊκού Kusamakura (Kumamoto, Ιαπωνία, 2016).  Ένα ποίημα του το οποίο είχε δημοσιεύσει στην Αμερικανική ιστοσελίδα ποίησης www.poetrysoup.com, επελέγη από τον εκδοτικό οίκο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και συμπεριελήφθη σε εγχειρίδια διδασκαλίας των Αγγλικών για παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ποιητικές Συλλογές 

  • Από το Συναξάρι των Ονείρων, ποίηση, Αθήνα 2003 (Α’ Βραβείο από τη Διεθνή Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών).
  • Αϋπνίες Ονείρων, ποίηση, εκδ. Γαβριηλίδης, Αθήνα 2004.
  • Ο Κιθαρωδός και τα Σκουπίδια εκδ. Ίβυκος, Αγρίνιο 2007. (Βραβείο από το περιοδικό λόγου και τέχνης Κελαινώ, Έπαινος από το Διεθνή Πολιτιστικό Οργανισμό Καφενείο των Ιδεών Σαλαμίνας) .
  • Σε λίγους στίχους κουρνιασμένος, διαδικτυακές εκδόσεις 24grammata, (www.24grammata.com), Αθήνα 2013.
  • Εν ριπή οφθαλμού, εκδ. Μπακής, Αγρίνιο 2015
  • Τα Μικρά και τα Μεγάλα, εκδ. 24γράμματα, Αθήνα 2021.

Λογοτεχνικές Μεταφράσεις (επιλογή)

  • Τα Ειδύλλια του Βασιλιά Αρθούρου (Idylls of the King, αφηγηματικό ποίημα άνω των 10000 στίχων του Άλφρεντ Λορντ Τέννυσον), δίγλωσση έκδοση, εκδ. 24γράμματα, Αθήνα 2021- για πρώτη φορά στην Ελληνική γλώσσα.
  • Ο Σερ Γκοουέην κι ο Πράσινος Ιππότης (Sir Gawain and the Green Knight, αφηγηματικό ποίημα 2500 στίχων), δίγλωσση έκδοση, γλώσσα πρωτοτύπου Middle English - Αγγλική 14ου αιώνα,), εκδ. 24γράμματα, Αθήνα 2017.
  • Σαμψών Αγωνιζόμενος (Samson Agonistes του Τζον Μίλτον – τραγωδία κατά τα πρότυπα της αρχαίας αττικής τραγωδίας), δίγλωσση έκδοση, εκδ. 24γράμματα, Αθήνα 2018.
  • H. W. Longfellow, 10+5 Ποιήματα Μεταφρασμένα, διαδικτυακές εκδόσεις 24grammata, (www.24grammata.com),  Αθήνα 2014 – ορισμένα ποιήματα για πρώτη φορά στην Ελλάδα. 

ΒασίληςΚομπορόζος πρόσκληση για παρουσίαση17 6 2022

Διαβάστηκε 694 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022 11:58
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.