Παρασκευή, 17η Μαίου 2024  10:08 πμ
 
wm small
Σάββατο, 04 Ιουνίου 2022 09:40

Επαναλειτουργία του ΚΕΝ Μεσολογγίου ζητά με επιστολή ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Αιτωλοακαρνανίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία κοινοποιείται και στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών του νομού Αιτωλοακαρνανίας ζητά επαναλειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων.

«Με την ενέργεια σας αυτή θα αποκαταστήσετε την προγενεστέρα μεγάλη αδικία που έγινε κ πρωτίστως θα αποδείξετε τον σεβασμό που πρέπει να τρέφουν όλοι οι Έλληνες στον ιστορικό τόπο της Ιερής πόλεως του Μεσολογγίου», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά:

Είναι γνωστό ότι από το 1913 λειτουργούσε στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων, ακολούθως σύνταγμα Πεζικού και μετά Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων.

Δυστυχώς από το 2018 η τότε ηγεσία αποφάσισε απαραδέκτως την κατάργηση των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων σε όλη την χώρα.

Αντιλαμβάνεστε ότι με την κατάργηση Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Στο Μεσολόγγι δεν θίχτηκε απλά και μόνο η ασθενής οικονομική κ πληθυσμιακή οντότητα του Μεσολογγίου αλλά πρωτίστως εθίγει βάναυσα η ιερότητα κ η ιστορικότητα της πόλης μας.

Πληροφορηθέντες την επανίδρυση των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων ανά την Ελλάδα υποβάλλουμε θερμότατη παράκληση να συμπεριληφθεί και το Μεσολόγγι σε αυτά.

Με την ενέργεια σας αυτή θα αποκαταστήσετε την προγενεστέρα μεγάλη αδικία που έγινε κ πρωτίστως θα αποδείξετε τον σεβασμό που πρέπει να τρέφουν όλοι οι Έλληνες στον ιστορικό τόπο της Ιερής πόλεως του Μεσολογγίου.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 256 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.