Τρίτη, 2η Ιουλίου 2024  6:48 πμ
Παρασκευή, 17 Μαϊος 2024 00:19

Συνάντηση εργασίας εκπροσώπων Κοινωνικών Δομών Δήμου Αγρινίου και Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας για την αντιμετώπιση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Πέμπτη 16/5/2024 στα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας  με εκπροσώπους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας, με σκοπό τη συντονισμένη προσπάθεια και συνεργασία στην αντιμετώπιση  και διαχείριση των καταγγελλομένων περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, εκ μέρους της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας, κα Μπόκα  Γεωργία , η Διευθύντρια, κα Τσίνα Μαρία, η Προϊσταμένη του Ξενώνα Γυναικών κα Τασολάμπρου Ιωάννα και ως μέλος της Ομάδας Διοίκησης Έργου του Ξενώνα, η κα Δημητρογιάννη Ευσεβία. Από την Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας παρευρέθηκαν  ο Αστυνομικός Διευθυντής , κος Κυρίτσης Παναγιώτης και ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής , κος Τελώνας Αλέξανδρος. Τέλος, εκ μέρους του Ξενώνα, συμμετείχαν το διοικητικό στέλεχος και η ψυχολόγος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε γόνιμος διάλογος μεταξύ των εκπροσώπων των φορέων, μέσω του οποίου εκφράστηκαν τρόποι αντιμετώπισης των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας και προτάθηκαν λύσεις για γόνιμη  συνεργασία των φορέων ώστε να παρέχεται άμεση και ουσιαστική αρωγή στις κακοποιημένες γυναίκες και στα παιδιά τους.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Αγρινίου λειτουργεί από το 2014 και παρέχει ασφαλή διαμονή, ψυχοκοινωνική στήριξη και εργασιακή συμβουλευτική στις γυναίκες θύματα βίας και τα παιδιά τους και βρίσκεται σε συνεχή και  αγαστή συνεργασία με την Αστυνομία με σκοπό την ουσιαστική και άμεση στήριξη των γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους.

πηγή φωτό: news247.gr

Διαβάστηκε 538 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Μαϊος 2024 00:26
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News