Τρίτη, 21η Μαίου 2024  12:57 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 16 Μαϊος 2016 18:14

Νέα Υόρκη: O Σύλλογος Διπλατανιωτών τίμησε τον διοικητή της Αστυνομίας Θέρμου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Σύλλογος Διπλατανιωτών «Αγία Μαρίνα» βράβευσε τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου, Αστυνόμο Αλέξιο Αντωνίου, ανακηρύσσοντάς τον επίτιμο μέλος.

Η τελετή βράβευσης είχε προγραμματιστεί να γίνει το Σάββατο 19 Μαρτίου κατά τη διάρκεια της ετήσιας χοροεσπερίδας για την 46η επέτειο της ιδρύσεως του Συλλόγου στο ομογενειακό κέντρο «Rex Manor» στο Μπρούκλιν, αλλά αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή λόγω πένθους.

Η βράβευσή του έγινε το βράδυ της Πέμπτης 24 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια του δείπνου που παρέθεσε ο Σύλλογος προς τιμή της 25ης Μαρτίου και του τιμώμενου Αλεξίου Αντωνίου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Βέλλιος και ο Αστυνόμος Αλέξιος Αντωνίου ανήμερα της επετείου της Ελληνικής Παλιγγενεσίας επισκέφθηκαν τα κεντρικά γραφεία του «Εθνικού Κήρυκα» αφ’ ενός να συγχαρούν την εφημερίδα για την 101η επέτειο της ιδρύσεώς της, αφ’ ετέρου να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους γιατί «το ‘Περιοδικό’ της 1ης-2ας Απριλίου 2012 το οποίο ήταν αφιερωμένο στη ζωή και στην προσφορά του Νίκου Βέλλιου στην Ομογένεια και στον Διπλάτανο έγινε αφορμή για τη γνωριμία και τη φιλία μεταξύ του τιμώμενου και του κ. Βέλλιου».

Ερωτηθείς γιατί αποφάσισαν να τιμήσουν τον Αστυνόμο Αλέξη Αντωνίου, είπε: «Το Καταστατικό του Συλλόγου μας παρέχει τη δυνατότητα να βραβεύσουμε ανθρώπους που έχουν προσφέρει και συνεχίζουν να προσφέρουν στην ιδιαίτερή μας πατρίδα και να τους ανακηρύξουμε επίτιμα μέλη. Ο Σύλλογός μας έχει τρία επίτιμα μέλη από την Ελλάδα, τον κ. Κωνσταντίνο Παπαλέξη, γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας, τον Νικόλαο Στάμο, νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας και τον Αστυνόμο Αλέξιο Αντωνίου».

WP_20160325_13_25_50_Pro1

Αναφερόμενος στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Διπλατανιώτικο Σπίτι στο Μπρούκλιν, ο κ. Βέλλιος επεσήμανε ότι ήταν ενθουσιώδης και ότι ο κόσμος περιέβαλε με αγάπη τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος του Θέρμου.

Ο κ. Αντωνίου γεννήθηκε στο Πόρτλαντ του Ορεγκον, ο πατέρας του καταγόταν από τον Πλάτανο Ναυπακτίας και η μητέρα του από το Αγρίνιο. Οι γονείς του αποφάσισαν να επαναπατρισθούν και ο Αλέξης Αντωνίου μεγάλωσε στην Ελλάδα. Μεγάλωσε -όπως είπε- με τις αφηγήσεις του πατέρα του για την Αμερική και ενδιαφερόταν πάντα για την Ομογένεια της Αμερικής.

«Οταν πήγα διοικητής στο Θέρμο Τριχωνίδας βρήκα στο γραφείο μου το αφιέρωμα του ‘Περιοδικού’ του ‘Εθνικού Κήρυκα’ στον Νίκο Βέλλιο και μερικές πρωτοχρονιάτικες κάρτες του Συλλόγου Διπλατανιωτών. Ρωτώ την γραμματέα και μου είπε ότι οι κάρτες προέρχονταν από τον κ. Βέλλιο, αλλά δεν τον γνώριζαν.

Το «Περιοδικό’» σας μας έδωσε το έναυσμα να γνωριστούμε και τα τελευταία καλοκαίρια είμαστε αχώριστοι φίλοι. Κάθε χρονιά στις 17 Ιουλίου πηγαίνω στην Αγία Μαρίνα δίνω το παρών ως Αστυνομικός Διοικητής στη γιορτή του χωριού», επεσήμανε ο κ. Αντωνίου.

Ερωτηθείς για την εκδήλωση, είπε ότι «αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά που είμαι στην Αμερική και στα γραφεία του ‘Εθνικού Κήρυκα’. Μου άρεσε η χτεσινή εκδήλωση και συγκινήθηκα. Πιστεύω πως οι σύλλογοι που έχουν προέδρους όπως ο Νίκος Βέλλιος δεν έχουν τίποτε να χάσουν, αλλά να επωφεληθούν τα μέγιστα. Οι Ελληνες του εξωτερικού διαδραματίζουν ιδιαίτερο ρόλο. Μας κάνουν υπερήφανους και νομίζω ότι είμαστε ομόκεντροι κύκλοι με τα ίδια ενδιαφέροντα και με τις ίδιες ανησυχίες».

Οσον αφορά στην επίσκεψή του στην Αμερική, υπογράμμισε ότι είναι η πρώτη και «είμαστε εντυπωσιασμένοι από τη φιλοξενία των ομογενών».

Ερωτηθείς εάν μετάνιωσαν ποτέ οι γονείς του που έφυγαν από την Αμερική, ανέφερε ότι η μητέρα του δεν το είχε μετανιώσει, αλλά ο πατέρας του συχνά αναπολεί την Αμερική.

«Εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά, συναντά κανείς ευγενικό κόσμο. Δεν υπάρχει δρόμος χωρίς πινακίδα και όλα γίνονται με ταχύτητα. Επισκεφθήκαμε το Σημείο Μηδέν και συνομίλησα με Αμερικανούς συναδέλφους, ανταλλάξαμε απόψεις και ιδέες και τους είδα αρκετά ευγενικούς», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την κατάσταση στη γενέτειρα, επεσήμανε ότι «οι Ελληνες είναι γεννημένοι και μαθημένοι με τα δύσκολα» και ότι η γενέτειρα θα βγει πιο ισχυρή από την κρίση.

«Οταν ανέλαβα τα καθήκοντα του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου προ πέντε ετών, με αρκετές ενέργειες μέσα σε εννέα μήνες καταφέραμε να μεταστεγάσουμε το Τμήμα σε ένα καινούργιο κτίριο και μέσα στο νέο αστυνομικό τμήμα ιδρύσαμε το πρώτο Μουσείο Αστυνομικής Ιστορίας σε επίπεδο Αστυνομικού Τμήματος σε επίπεδο ελληνικής επικράτειας με εκθέματα από το 1840, με χειρόγραφα, αστυνομικές διατάξεις και είναι κόσμημα του τμήματός μας», τόνισε ο κ. Αντωνίου.

www.ekirikas.com

Διαβάστηκε 1476 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.