Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  9:15 πμ
 
wm small
Τρίτη, 17 Μαϊος 2022 20:29

Λίμνη των Κρεμαστών: Κοινός βηματισμός για την ανάδειξη και αξιοποίηση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κοινός βηματισμός υπάρχει για την ανάδειξη και αξιοποίηση της λίμνης των Κρεμαστών σύμφωνα με την εφημερίδα “Συνείδηση”, της οποίας το δημοσίευμα αναφέρεται και στο τι σχεδιάζουν οι Περιφέρειες και οι Δήμοι της περιοχής.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Πέραν του κοινού αγώνα για τον δρόμο Αγρίνιο – Καρπενήσι, οι Αιτωλοακαρνανίας και οι Ευρυτάνες έχουν ξεκινήσει ακόμη έναν για την αξιοποίηση της λίμνης των Κρεμαστών!

Ουκ ολίγες φορές φορείς και πολίτες των δύο περιοχών έχουν συναντηθεί, με σκοπό να κάνουν πράξη το στόχο αυτό και κάθε φορά φαίνεται πως γίνεται ένα βήμα προς την κατεύθυνση αυτή, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, τόσο στο πρακτικό κομμάτι (λ.χ. η κατάσταση του δρόμου, η έλλειψη υποδομών, ο ελάχιστος και γερασμένος πληθυσμός κλπ), όσο και ως προς το ζήτημα της ουσιαστικής ανάδειξης των συντριπτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής σε βαθμό τέτοιο, που να τα γνωρίζουν οι κάτοικοι των δύο περιοχών – νομών, αλλά και επισκέπτες τους.

Προσφάτως πραγματοποιήθηκε ακόμη μια συνάντηση στον Άγιο Βλάσιο, στην οποία από την πλευρά της Ευρυτανίας παρέστη ο Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Ευρυτανίας Άρης Τασιός, ο οποίος παρουσίασε τα έργα που υλοποιούνται σήμερα στη λίμνη Κρεμαστών, καθώς και αυτά που πρόκειται να γίνουν.

Από την πλευρά του Αγρινίου παρέστη ο Αντιδήμαρχος Μίμης Σκορδόπουλος, ο οποίος παρουσίασε την προγραμματική σύμβαση που υπογράφτηκε μεταξύ των δύο Περιφερειών (Δυτικής Ελλάδας και Στερεάς Ελλάδας) και των τεσσάρων Δήμων της λίμνης (Αγρινίου, Αμφιλοχίας, Αγράφων και Καρπενησίου) για τις δράσεις ανάδειξης και ανάπτυξης της λίμνης των Κρεμαστών.

«Υπογράφεται προγραμματική σύμβαση μεταξύ της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Στερεάς Ελλάδας, αλλά και των Δήμων Αγρινίου, Αμφιλοχίας, Αγράφων και Καρπενησίου προκειμένου από κοινού να προβούν σε δράσεις που στόχο έχουν την προβολή, την ανάδειξη και την αξιοποίηση της λίμνης των Κρεμαστών.

Λίμνη των Κρεμαστών: Κοινός βηματισμός για την ανάδειξη και αξιοποίηση
Ο Μίμης Σκορδόπουλος

Μια από τις δράσεις αυτές λ.χ. είναι ο περίπλους της λίμνης με σκάφη. Στο πλαίσιο της ημερίδας αυτής ενημέρωσα σχετικά με τις ενέργειες του Δήμου Αγρινίου και τους μετέφερα το ότι είμαστε θετικοί σε οποιαδήποτε πρόταση και επιζητούμε προτάσεις που θα συμβάλουν στο σκοπό αυτό, όπως επίσης είμαστε πάντα θετικοί σε κάθε πρόταση που εξυπηρετεί την αξιοποίηση της λίμνης» τόνισε στη «Σ» ο κ. Σκορδόπουλος, ο οποίος τόνισε πως στην τελευταία συνάντηση υπήρξαν περισσότερες από 20 προτάσεις, άκρως ενδιαφέρουσες, από κατοίκους της περιοχής.

Να υπενθυμίσουμε πως το σχέδιο ανάπτυξης που υπεγράφη μεταξύ των δύο Περιφερειαρχών προβλέπει την βελτίωση της οδικής πρόσβασης στη λίμνη των Κρεμαστών, τη δημιουργία προβλητών για τον ελλιμενισμό μικρών σκαφών, τη δημιουργία υποδομών και εξοπλισμού υπαίθριας αναψυχής, τη δημιουργία κέντρων πληροφόρησης επισκεπτών, τη χάραξη μονοπατιών στην παραλίμνια περιοχή, την ολοκλήρωση της χαρτογράφησης της λίμνης, τη διοργάνωση δράσεων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Βάσει του σχεδίου προβλέπεται η ανάπτυξη δράσεων ναυταθλητισμού, πολιτισμού και ψυχαγωγίας, καθώς και η στήριξη και ενθάρρυνση της πρωτογενούς παραγωγής, με απόλυτο σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 426 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.