Τρίτη, 21η Μαίου 2024  7:35 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 13 Μαϊος 2016 14:53

Το 15μελές του 3ου Γυμνασίου Αγρινίου ζητά επιστροφή του πάρκου στους πολίτες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου επέλεξαν να υλοποιήσουν περιβαλλοντικές δράσεις στο τέλος του σχολικού έτους 2015-2016. Στα πλαίσια αυτών των δράσεων προτάθηκε επίσκεψη-καθαρισμός στο δημοτικό πάρκο Αγρινίου η οποία όμως ήταν αδύνατον να πραγματοποιηθεί λόγω της κατάστασης που επικρατεί στο συγκεκριμένο χώρο.
Το γεγονός αυτό έγινε αφορμή να προβληματιστούν για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το πάρκο σήμερα και να δημοσιοποιήσουν κείμενο για «να ευαισθητοποιηθούν, γρήγορα και ουσιαστικά οι αρμόδιοι φορείς και το δημοτικό πάρκο να αναπλασθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο που επιτρέπουν οι σημερινές συνθήκες». Αναλυτικά η παρέμβαση τους:

Η επιστροφή του πάρκου στους πολίτες

Παρέμβαση των μαθητών του 15μελους του 3ου Γυμνασίου

Οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου επέλεξαν να υλοποιήσουν περιβαλλοντικές δράσεις στο τέλος του σχολικού έτους 2015-2016. Στα πλαίσια αυτών των δράσεων προτάθηκε επίσκεψη-καθαρισμός στο δημοτικό πάρκο Αγρινίου η οποία όμως ήταν αδύνατον να πραγματοποιηθεί λόγω της κατάστασης που επικρατεί στο συγκεκριμένο χώρο.
Το γεγονός αυτό έγινε αφορμή να προβληματιστούμε όλοι για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το πάρκο σήμερα. Ο διευθυντής του σχολείου κύριος Αδάμης Ευθύμιος έκανε δεκτές τις ανησυχίες μας γιατί ένας τόσο λειτουργικός χώρος δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους πολίτες και από τα παιδιά της πόλης μας.
Το 15μελες του 3ου γυμνασίου αποφάσισε, λοιπόν, να κάνει την δική του παρέμβαση για να υπενθυμίσει σε όλους ότι το πάρκο βρίσκεται σε μία κατάσταση απελπιστική, ενώ θα έπρεπε να είναι χώρος αναψυχής και περιπάτου όπως ήταν παλαιοτέρα.
Η σημερινή κατάσταση μας προκαλεί λύπη και θα θέλαμε να δηλώσουμε την πρόθεσή μας να βοηθήσουμε ώστε όλοι να προβληματιστούν για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Οι μαθητές αποφασίσαμε να αναλάβουμε την δική μας πρωτοβουλία, χωρίς να θέλουμε να προσπεράσουμε κανέναν θεσμό ή να υπερβούμε όρια που δεν μας ανήκουν. Όμως, είναι γεγονός ότι με το δημοτικό μας πάρκο, την καρδιά του πρασίνου της πόλης μας, κάτι πρέπει να γίνει και πρέπει να γίνει άμεσα!
Ο λόγος που δημοσιοποιούμε αυτό το κείμενο είναι για να ευαισθητοποιηθούν, γρήγορα και ουσιαστικά οι αρμόδιοι φορείς και το δημοτικό πάρκο να αναπλασθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο που επιτρέπουν οι σημερινές συνθήκες.
Θα θέλαμε να θυμίσουμε σε όλους ότι η ιστορία του πάρκου είναι μεγάλη. Είναι μία δωρεά των αδερφών Παπαστράτου και για την τύχη του είμαστε όλοι υπεύθυνοι. Η αξιοποίηση του θα προσφέρει σε όλους τους συμπολίτες μας αλλά και σε όλους τους επισκέπτες της πόλης μας έναν εναλλακτικό τρόπο διασκέδασης, έναν τόπο ηρεμίας και περισυλλογής.
Ειδικά για τις μικρότερες ηλικίες και τη νεολαία το πάρκο ενδείκνυται ως χώρος παιχνιδιού, χαράς και ψυχαγωγίας λόγω της ιδιαίτερης χωροθέτησης του. Αλλά και για τις μεγαλύτερες ηλικίες το πάρκο είναι ένα κεντρικό σημείο αναφοράς και συνάντησης λόγω της πολυμορφίας των χώρων του.
Σύμφωνα με τις καταγραφές αλλά και τις μαρτυρίες μεγαλύτερων ανθρώπων το πάρκο πριν κάποιες δεκαετίες ήταν ο μοναδικός, ίσως, πόλος έλξης όλων των πολιτών Αγρινίου.
Η σημερινή κατάσταση στο πάρκο δεν είναι αυτή που θα μπορούσε και θα έπρεπε να είναι. Το πάρκο έχει πολλές και ουσιαστικές δυνατότητες ανάπτυξης και προσφοράς στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο του Αγρινίου. Γι’ αυτό, λοιπόν, η δημοτική αρχή και όποιοι άλλοι είναι υπεύθυνοι θα πρέπει σύντομα να φροντίσουν για την ανάπλαση και την ανάπτυξη του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Οι μαθητές του 15μελους:
Παπαγιαννόπουλος Ιωάννης
Πατσιαλός Παναγιώτης
Κανή Έλενα
Στασινός Γεώργιος
Πατρώνη Αλεξάνδρα
Βούλγαρη Ελένη
Μαρίτσα Γεωργία
Παπατριανταφύλλου Γεώργιος
Υφαντής Δημήτριος
Πατσιαλού Δήμητρα
Γώγος Νικόλαος
Γκάιδα Μαγιούλα
Μητρομάρα Άννα
Τσαμποδήμου Χρυσούλα
Ταφίλης Παύλος

 

Διαβάστηκε 1006 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.