Τρίτη, 28η Ιουνίου 2022  6:03 μμ
 
wm small
Σάββατο, 14 Μαϊος 2022 18:19

Η ΔΡΩ σας προσκαλεί στην Γλυπτοθήκη Καπράλου την Διεθνή Ημέρα Μουσείων (Τετ 18/5/2022)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η ΔΡΩ-Κίνηση Πολιτών για την Αιτωλοακαρνανία, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου, συμμετέχει στoν εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5/2022), για την οποία έχει επιλεγεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) το θέμα: «Η Δύναμη των Μουσείων».

Το ICOM με την επιλογή του θέματος αυτού  επιθυμεί να αναδείξει την δύναμη που έχουν τα μουσεία ως φορείς κοινωνικών αλλαγών και βιώσιμης ανάπτυξης. Τα μουσεία μεταμορφώνουν τον κόσμο. Παρουσιάζοντας το παρελθόν, ανοίγουν νέους ορίζοντες και διαμορφώνουν νέες καινοτόμες ιδέες με σκοπό την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος.

Η ΔΡΩ παίρνει μέρος στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων διοργανώνοντας  την Τετάρτη 18 Μαΐου, ώρα 8:30 – 13:30,  εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Συνομιλώντας με την Τέχνη» στον χώρο της Γλυπτοθήκης Καπράλου. Η δράση αφορά μαθητές, οι οποίοι αφού παρακολουθήσουν βίντεο για τον γλύπτη Χρήστο Καπράλο και ξεναγηθούν  στα μουσειακά εκθέματα, θα λάβουν μέρος σε εκπαιδευτικό εργαστήριο σχεδίου και χρώματος  με την καθοδήγηση των εικαστικών Αντώνη Ναστούλη και Μαρίας Μαχαλιώτη.

Οι φωτογραφίες είναι από προηγούμενη εκδήλωση της ΔΡΩ στην Ημέρα Μουσείων.

Διαβάστηκε 157 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Μαϊος 2022 00:57
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News

Τελευταία άρθρα στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα