Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:45 μμ
 
wm small
Τρίτη, 10 Μαϊος 2022 18:02

Ενημερωτική ημερίδα: Οι πολιτιστικές διαδρομές ως βασικό εργαλείο ανάπτυξης βιώσιμου τουρισμού

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Τετάρτη 11 Μάϊου 2022 από τις 15:00 έως τις 19:00 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή ημερίδα, στην οποία θα αναλυθεί η μεθοδολογία αξιοποίησης των πολιτιστικών διαδρομών, ιδωμένη  ως ένα καινοτόμο εργαλείο το οποίο οι τοπικές κοινωνίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν με σκοπό την προώθηση του βιώσιμου τουρισμού σε περιοχές της Αδριατικής και του Ιονίου και πιο συγκεκριμένα στην Κροατία, την Ελλάδα, το Μαυροβούνιο και τη Σλοβενία.

Την έναρξη των εργασιών της ημερίδας θα κηρύξει η κα. Carolina Clark από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πολιτιστικών Διαδρομών και στους ομιλητές συγκαταλέγονται εκπρόσωποι των Υπουργείων Πολιτισμού της Ελλάδας και της Ιταλίας, καθηγητές πανεπιστημίων, εκπρόσωποι από τον τουριστικό κλάδο κατά κύριο λόγο, καθώς και ειδικοί στο θέμα των πολιτιστικών διαδρομών.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους πλέον ειδήμονες στο θέμα και να ενημερωθούν για επιτυχημένες κοινές  και καινοτόμες στρατηγικές. Η κοινή πολιτιστική κληρονομιά αναδεικνύεται μέσω ενός γόνιμου διαπολιτισμικού διαλόγου και αμοιβαίων ανταλλαγών, εναρμονισμένων με το κοινό ευρωπαϊκό ιδεώδες. Σε αυτή την ημερίδα θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ευαισθητοποίηση των περιφερειακών φορέων σχετικά με θέματα αειφόρου τουρισμού και στον ρόλο που διαδραματίζει η ευρωπαϊκή περιφερειακή συνεργασία στον σχεδιασμό διαδρομών φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς στην περιοχή της Αδριατικής – Ιονίου ως κινητήρια δύναμη για την αναγέννηση του βιώσιμου τουρισμού μετά την πανδημία Covid-19.

Επιπρόσθετα, οι συμμετέχοντες θα μάθουν πως επενδύοντας στο πλούσιο ιστορικό και πολιτιστικό απόθεμα μπορούν να δημιουργήσουν πολιτιστικές διαδρομές, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της κοινής ευρωπαϊκής μνήμης, ιστορίας, πολιτιστικής κληρονομιάς και ταυτότητας. Οι διαδρομές αυτές βελτιώνουν το τουριστικό προϊόν των τοπικών κοινωνιών, προωθούν τον πολιτιστικό τουρισμό και προάγουν την ποιοτική βιώσιμη ανάπτυξη. Αυτό το ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο συμβάλλει αποτελεσματικά στην πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των χωρών, ενισχύει τη διακρατική συνεργασία και βελτιώνει τη τουριστική εμπειρία στις περιοχές αυτές με το τόσο πλούσιο πολιτιστικό αποτύπωμα.

Η διαδικτυακή αυτή ημερίδα  εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος QNeST PLUS (Quality Network on Sustainable Tourism) του Interreg ADRION (ADRIATIC – IONIAN). Το έργο QNeST PLUS εστιάζει άλλωστε σε συγκεκριμένα θέματα που θεωρούνται απαραίτητα για την αποτελεσματική υποστήριξη του ποιοτικού βιώσιμου τουρισμού.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην ημερίδα μπορούν να το πραγματοποιήσουν μέσω του παρακάτω ιστότοπου εγγραφής: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 403 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.