Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  8:04 πμ
 
wm small
Κυριακή, 08 Μαϊος 2022 18:15

Παναιτωλικός - Αναστασίου: «Να βάζουμε όλο και υψηλότερους στόχους»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Για τον Παναιτωλικό αλλά και ευρύτερα το ελληνικό ποδόσφαιρο μίλησε ο Γιάννης Αναστασίου στον ΣΠΟΡ FM.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ

-το τι προσφέρει ο Παναιτωλικός: «Έχουμε ένα πολύ καλό προπονητικό κέντρο και ένα από τα καλύτερα ποδοσφαιρικά γήπεδα, που όταν είναι γεμάτο έχει καταπληκτική ατμόσφαιρα. Ο Παναιτωλικός είναι από τις λίγες επαρχιακές ομάδες που έχει πιστό και άρρωστο κοινό. Το έζησα φέτος και ήταν κάτι πρωτόγνωρο και το εισέπραττες από όλα τα κοινωνικά στρώματα και παντού μέσα στην πόλη. Αν δεν το ζήσεις δεν μπορείς να το καταλάβεις. Οι ντόπιοι υποστηρίζουν την ομάδα του, σίγουρα κάποιοι υποστηρίζουν και κάποια μεγάλη ομάδα, αλλά έχει χτιστεί μια γενιά φιλάθλων. Αυτό που δεν βοηθά τον Παναιτωλικό είναι η τοποθεσία, είναι πιο δύσκολο να προσελκύσεις κάποια πιο μεγάλα ονόματα. Όμως έχεις πολύ καλές συνθήκες να εργαστείς. Αυτό τονίζω και στους παίκτες που θέλουμε να αποκτήσουμε, ότι είναι ιδανικό μέρος για να γίνεις καλύτερος με όσα σου παρέχει το κλαμπ και η πόλη».

-τη φετινή πορεία: «Ήταν σημαντικό να βάλουμε κάποιες βάσεις, ώστε η ομάδα να αποκτήσει ταυτότητα και να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Πρώτος στόχος ήταν να εξασφαλίσουμε τη σωτηρία και κοιτάξαμε το κάτι παραπάνω, φτάνοντας πολύ κοντά και σε μια πρόκριση επί του Ολυμπιακού για τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρωταθλήματος. Αν εξαιρέσουμε τα ματς με ΠΑΣ και Άρη, σε όλα τα άλλα ματς ήμασταν αρκετά ανταγωνιστικοί. Προσπαθήσαμε να εξελίξουμε τους παίκτες μας και δημιουργήσαμε ένα καλό γκρουπ. Αυτό που θα θέλαμε να βελτιώσουμε ήταν την αποτελεσματικότητά μας. Κάναμε μόνο τέσσερις νίκες εντός έδρας και πρέπει να βελτιωθούμε, γιατί ενώ δημιουργούμε ευκαιρίες δεν τις αξιοποιούσαμε».

-την ανανέωση του συμβολαίου του: «Έχω υπογράψει ήδη για έναν χρόνο ακόμη. Υπήρχε καλή διάθεση και καλό κλίμα, η ομάδα είναι διψασμένη να κάνει πράγματα και τώρα είναι σημαντικό να βελτιώσουμε κάποια πράγματα στην οργάνωση και τη νοοτροπία μας. Δεν είχα να διαχειριστώ μόνο την ομάδα, αλλά τη νοοτροπία σε όλη την πόλη. Για παράδειγμα οι νίκες που κάναμε τον Γενάρη δημιούργησαν μια ευφορία που την εισέπραξε η ομάδα και μας βγήκε τελικά σε κακό. Δεν θα πρέπει να επαναπαυόμαστε με τα λίγα, αλλά να βάζουμε όλο και ψηλότερους στόχους. Πρέπει εμείς οι ίδιοι να είμαστε απαιτητικοί με τους εαυτούς μας».

-τις επόμενες κινήσεις του Παναιτωλικού: «Υπάρχει ένας καλός κορμός και θέλουμε με 3-4 σημαντικές προσθήκες να ανεβάσουμε την ποιότητά μας. Μας έλειψε η σταθερότητα στην απόδοσή μας, είχαμε αρκετά παιδιά που ήταν ασταθή και απρόβλεπτα, που ήταν ικανά για το καλύτερο και το χειρότερο. Η σταθερότητα θα σε οδηγήσει πιο ψηλά και φέτος μας έλειψε».

-την εικόνα του Ολυμπιακού: «Δεν ήταν αυτός που έπρεπε, δεν έθελξε με την απόδοσή του. Πήρε μια διαφορά στην περίοδο που οι άλλες ομάδες ψάχνονταν. Αγωνιστικά ήταν πολύ προβλέψιμος, αλλά πρέπει να προβληματίσει τις άλλες ομάδες πως ένας κακός Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα με τέτοια διαφορά».

-τον φετινό ΠΑΟΚ: «Μετά τον Ιανουάριο άρχισε να πατά καλύτερα, αλλά είχε χαθεί πολύ έδαφος ως τότε. Έδωσε έμβαση στο Κύπελλο και το Conference League και για λεπτομέρειες δεν προχώρησε στην Ευρώπη. Αν κερδίσει το Κύπελλο θα είναι πετυχημένη η χρονιά του».

-τον Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός είναι η πιο βελτιωμένη ομάδα και παίζει καλό ποδόσφαιρο. Σίγουρα δεν είχε σταθερότητα εκτός έδρας, αλλά ποδοσφαιρικά χαίρεσαι να βλέπεις αυτή την ομάδα. Στη Λεωφόρο είναι πολύ δυνατός ο Παναθηναϊκός. Μπήκαν κάποιες βάσεις και πρέπει να χτίσει πάνω σε αυτές για το μέλλον».

-την ΑΕΚ: «Ενώ ξεκίνησε ιδανικά, με καλές μεταγραφές, αποδείχτηκε πως είχε αστάθεια. Έπαιξε ρόλο ο αποκλεισμός από την Ευρώπη. Ποτέ δεν μπόρεσε να είναι ανταγωνιστική σε μεγάλη διάρκεια. Μεσοεπιθετικά έχει παίκτες με ποιότητα, αλλά μεσοαμυντικά είχε πολλά προβλήματα και δεν απέκτησε ποτέ σταθερότητα».

-τον τελικό Κυπέλλου: «Να δούμε πώς θα φτάσουν ως εκεί οι δύο ομάδες, γιατί απομένουν τέσσερα ματς μέχρι τότε. Ο ΠΑΟΚ έχει την εμπειρία των τελευταίων χρόνων, ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλη δίψα για έναν τίτλο μετά από οκτώ χρόνια».

-την Εθνική ομάδα: «Είχαμε στο παρελθόν μια καλή φουρνιά που μας οδήγησε σε μεγάλες επιτυχίες, αλλά σαν ποδόσφαιρο πρέπει να αποκτήσουμε μια σταθερότητα, να έχουμε έναν τρόπο λειτουργίας ώστε να οδηγείται η ομάδα σε επιτυχίες. Σαν ποδόσφαιρο η άμυνα είναι από τα βασικά μας στοιχεία. Στηριχτήκαμε σε αυτό και στην ατομική ποιότητα και τον χαρακτήρα κάποιων παικτών για να φέρουμε τις επιτυχίες του παρελθόντος. Δεν θέλξαμε ποτέ με την μπάλα που παίζαμε, αλλά είχαμε ένα συγκεκριμένο πλάνο και τους παίκτες με τον προπονητή που το υποστήριζαν. Τώρα δεν υπάρχει σταθερότητα και συνέχεια, αλλάζουμε προπονητές, πολλούς παίκτες και φιλοσοφία. Υπάρχουν παιδιά με ικανότητα και ταλέντο και πρέπει να τα αξιοποιήσουμε, όχι να είναι μονίμως οι ξένοι στο απυρόβλητο και να μη δίνονται ευκαιρίες στα νέα παιδιά. Έρχονται πολλοί ξένοι που δεν μπορώ να πω ότι έχουν περισσότερη ποιότητα».

agrinio-sports.gr

Διαβάστηκε 280 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.