Τετάρτη, 8η Μαίου 2024  5:36 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 05 Μαϊος 2022 09:55

Λαογραφικό Μουσείο Μπαμπίνης: «Ο μεγάλος στόχος γίνεται πραγματικότητα»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πραγματικότητα γίνεται ο μεγάλος στόχος για το Λαογραφικό Μουσείο Μπαμπίνης, όπως αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του Μουσείου, Πέτρος Χρυσικός και η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαμπίνης, Κωνσταντίνα Σταμουλακάτου.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, «για τη δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου Μπαμπίνης, την όλη προσπάθεια πλαισιώνουν όλοι οι συγχωριανοί μας και οι φίλοι της Μπαμπίνης. Άλλοι με οικονομική συνδρομή, άλλοι με βασικά υλικά για τη διαμόρφωση του χώρου, άλλοι με την ανιδιοτελή εργασία τους, και άλλοι, και είναι αρκετοί, με τα εκθέματά (υλικά) τους, πλούτισαν τις συλλογές μας».

Δείτε πολλές φωτογραφίες από το εσωτερικό του λαογραφικού μουσείου, ΕΔΩ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο μεγάλος στόχος γίνεται πραγματικότητα, για να διασώσουμε με αυτόν τον τρόπο την τοπική και πολιτιστική μας ταυτότητα σε πολύ δύσκολους καιρούς.

Για τη δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου Μπαμπίνης, την όλη προσπάθεια πλαισιώνουν όλοι οι συγχωριανοί μας και οι φίλοι της Μπαμπίνης. Άλλοι με οικονομική συνδρομή, άλλοι με βασικά υλικά για τη διαμόρφωση του χώρου, άλλοι με την ανιδιοτελή εργασία τους, και άλλοι, και είναι αρκετοί, με τα εκθέματά (υλικά) τους, πλούτισαν τις συλλογές μας.

Οι εργασίες συνεχίζονται…

Όλοι μαζί βοήθησαν και συνέβαλλαν, και έτσι πραγματοποιείται ο μεγάλος στόχος, το Λαογραφικό Μουσείο Μπαμπίνης.

Όλοι μαζί έχουμε αυτό το αποτέλεσμα, που θα δείτε όταν το επισκεφτείτε.

Γλυκειά η επιστροφή στο χωριό μας».

Μπαμπίνη, 1 Μαίου 2022

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του Μουσείου
Χρυσικός Πέτρος

Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαμπίνης
Σταμουλακάτου Κωνσταντίνα

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 522 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.