Τετάρτη, 26η Ιουνίου 2024  5:44 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 02 Μαϊος 2022 11:04

Σύντομα οι προκηρύξεις για νοσηλευτές, γιατρούς και υγειονομικούς

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την πληροφορία ότι βγαίνει προκήρυξη για χιλιάδες νοσηλευτές καθώς και οι προκηρύξεις για 800 γιατρούς και 1000 υγειονομικούς λοιπών ειδικοτήτων και με απολυτήριο Λυκείου, δημοσιεύει το bestworksgr.com.

Την επόμενη εβδομάδα το Νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα

Η πανδημία έδειξε ολοφάνερα την απουσία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και τα κενά που υπήρχαν στη χώρα μας. Γι’ αυτό το λόγο την επόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε ο Θ. Πλεύρης, κατατίθεται το νομοσχέδιο για την ΠΦΥ που προβλέπει για πρώτη φορά να υπάρχει δωρεάν προσωπικός γιατρός για όλους τους πολίτες, στο σύνολο του πληθυσμού της χώρας.

Αυτός ο γιατρός θα είναι η πρώτη μας επαφή που θα ενημερώνει τον προσωπικό μας φάκελο και θα είναι- να το πούμε απλά- το τηλεφώνημα που θα μπορούμε να κάνουμε σε έναν γιατρό, ο οποίος θα έχει την πλήρη εικόνα μας σε ό,τι και να συμβεί και θα μπορεί να μας κατευθύνει.

Μεταξύ άλλων,ανέφερε:

· Τα περισσότερα κενά συνήθως παρουσιάζονται στα μεγάλα αστικά κέντρα όπου χρειαζόμαστε την παρουσία περισσότερων ιδιωτών και στις ακριτικές και νησιωτικές περιοχές όπου εκεί θα δοθεί η δυνατότητα στον προσωπικό γιατρό να ασκεί ιατρική και μέσω τηλεϊατρικής που θα πληρώνεται περισσότερο.

· Το μοντέλο είναι ότι θα έχουμε εγγραφή των πολιτών άμεσα, δηλαδή από τα τέλη Μαΐου να αρχίσουν οι εγγραφές. Ο στόχος μας είναι προς τα τέλη του χρόνου να έχουμε πλήρη εφαρμογή του μοντέλου.

· Για να πετύχει αυτό το μέτρο πρέπει αφενός ο πολίτης να καταλάβει ότι είναι σημαντικό για τον ίδιο, και μάλιστα από τη στιγμή που δεν θα έχει καμία επιβάρυνση, να εγγραφεί σε έναν προσωπικό γιατρό ώστε να μην κινείται- με συγχωρείτε θα πω τη λέξη- «αυθαίρετα». Δηλαδή αύριο το πρωί αισθάνεται έναν πόνο, να μην πηγαίνει στον φαρμακοποιό ή στο νοσοκομείο, αλλά να ξέρει ότι θα μιλήσει με έναν συγκεκριμένο ιατρό ο οποίος θα του πει πού πρέπει να πάει και τι να κάνει.

Αυτή τη στιγμή ένας άνθρωπος που έχει μια οικονομική άνεση αυτό το πράγμα θα το λύσει. Θα πάει να πληρώσει μια επίσκεψη. Ένας συμπολίτης μας, όμως, που βρίσκεται σε μια πίεση θα αναγκαστεί να πάει στο νοσοκομείο τη στιγμή που ενδεχομένως να μην υπάρχει λόγος ή να σας το πω και αλλιώς, μπορεί ο λόγος να είναι τόσο σημαντικός που αν ενημερωθεί ο προσωπικός του γιατρός να κινήσει τη διαδικασία για να πάει πιο γρήγορα γιατί μπορεί να πρόκειται για έκτακτο περιστατικό.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 625 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News