Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  6:47 μμ
 
wm small
Κυριακή, 01 Μαϊος 2022 18:30

Το Θέατρο και πάλι ελεύθερο! Τα νέα μέτρα και τι ισχύει από σήμερα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Από σήμερα 1 Μάϊου 2022 έχουμε και επίσημα την άρση των περισσότερων μέτρων ασφαλείας κατά της έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού. Από σήμερα και μετά από δυο και πλέον χρόνια το θέατρο ανοίγει για όλο το κοινό και ετοιμάζεται να κάνει το μεγάλο του comeback. Χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς έλεγχο πιστοποιητικών και χωρίς… σκαναρίσματα. Το θέατρο από σήμερα Κυριακή 1 Μάϊου είναι και πάλι ελεύθερο!!

Τι ισχύει από σήμερα 1 Μάϊου για τα θέατρα;

Αναστολή covid pass. Δηλαδή αίρεται η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού και νόσησης για την πρόσβαση σε όλους τους χώρους, κλειστούς και ανοιχτούς. Επιπλέον έχουμε και την επαναφορά της χωρητικότητας στο 100% της πληρότητας του θεάτρου.

Σταματάει και επίσημα ο έλεγχος πιστοποιητικών εμβολιασμού και πιστοποιητικών νόησης κατά την είσοδο στο θέατρο. Η μάσκα, ωστόσο ακόμα είναι υποχρεωτική από όσους δεν συμμετέχουν στην σκηνή του Θεάματος. Ο διαχωρισμός σήμερα σταματά στα θέατρα και οποιοσδήποτε θεατρόφιλος πολίτης μπορεί να απολαύσει όποια παράσταση επιθυμεί χωρίς περιορισμούς, ακόμα και αν δεν έχει εμβολιαστεί.

Τα νέα μέτρα για το Θέατρο αναλυτικά

Α. Λειτουργία των κλειστών χώρων (περιλαμβανομένων των γηπέδων) με τήρηση των μέτρων του πίνακα Α και με τους ακόλουθους κανόνες:

• Ποσοστό πληρότητας εκατό τοις εκατό (100%).

• Υποχρεωτική χρήση μάσκας από όσους δεν συμμετέχουν στη σκηνή του Ζωντανού θεάματος/ακροάματος, τηρουμένων των προδιαγραφών του σημείου 1 του πίνακα Α.

• Σύσταση χρήσης φίλτρων κατακράτησης σωματιδίων υψηλής αποτελεσματικότητας HEPA (High Efficiency Particulate Airfilter).

Β. Λειτουργία ανοικτών (υπαίθριων) χώρων (πάσης φύσεως, συμπεριλαμβανομένων των γηπέδων) με τήρηση των μέτρων του πίνακα Α και με ποσοστό πληρότητας εκατό τοις εκατό (100%).

youfly.com

Διαβάστηκε 533 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.