Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  2:07 μμ
 
wm small
Κυριακή, 17 Απριλίου 2022 00:18

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Με ποσοστό 73,5% πέρασε η εισήγηση Τσίπρα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Oλοκληρώθηκε η ψηφοφορία για τον τρόπο εκλογής του προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Επί συνόλου εγγεγραμμένων μελών 5.784, ψήφισαν 4.681, υπήρξαν 5 άκυρα και 30 λευκά.

Η πρόταση της ηγεσίας για την εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από την κομματική βάση απέσπασε 3.438 (73,5% επί του συνόλου των ψηφισάντων). Η πρόταση των 14 μελών που πρόσκεινται στην «Ομπρέλα» απέσπασε 1.208 ψήφους (ποσοστό 25,8%).

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 22.00, το βράδυ του Σαββάτου, το προεδρείο ανακοίνωσε το αποτέλεσμα που επιβεβαίωσε την απόλυτη κυριαρχία του Αλέξη Τσίπρα στο εσωκομματικό πεδίο. Υπενθυμίζεται ότι τη δική τους τροπολογία – απάντηση στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα κατέθεσε η «Ομπρέλα», ζητώντας το Συνέδριο να συνεχίσει να εκλέγει τα όργανα, όπως γίνεται μέχρι σήμερα, αποσπώντας το 25.8%. Συνολικά, από τους 5.700 Συνέδρους, στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος 4.681. Η πρόταση Τσίπρα συγκέντρωσε 3.438 ψήφους, ενώ της «Ομπρέλας» 1.208. Υπήρξαν, επίσης, 30 λευκά και 5 άκυρα.

Εκτός του πολιτικού επίδικου, η πρόταση Τσίπρα αποτέλεσε πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα στη μειοψηφία και την πλειοψηφία, καθώς η «Ομπρέλα» ζήτησε χθες να στηθούν δύο κάλπες, μία για να ψηφίσουν οι σύνεδροι για το αν συμφωνούν ή όχι με την εκλογή προέδρου από τα μέλη του κόμματος και μία για το αν συμφωνούν ή όχι για την εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής με τον ίδιο τρόπο.

Αυτό προκάλεσε μία μίνι σύγκρουση ανάμεσα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, με τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίζει ότι η ενιαία πρόταση δεν είναι ζήτημα διαδικαστικό, αλλά βαθιά πολιτικό. Το θέμα πήγε στους συνέδρους, οι οποίοι ψήφισαν υπέρ μίας κάλπης διά ανατάσεως χειρός της, όπως ακριβώς πρότεινε ο γραμματέας του κόμματος.

Οι ψηφοφορίες πάντως συνεχίζονται για τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού αύριο Κυριακή στην τελευταία ημέρα των εργασιών του 3ου Συνεδρίου θα στηθούν κάλπες για μια σειρά ζητήματα που αφορούν το καταστατικό του κόμματος (π.χ η ισόποση συμμετοχή ανδρών και γυναικών) καθώς και θέματα προγραμματικών θέσεων. Οι προτάσεις που θα τεθούν σε ψηφοφορία, ως προϊόν σύνθεσης απόψεων, αναμένεται να εγκριθούν με εξαιρετικά μεγάλη πλειοψηφία.

reader.gr 

Διαβάστηκε 324 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/