Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  3:48 πμ
 
wm small
Κυριακή, 10 Απριλίου 2022 15:25

Κ.Κ.Ε.: Ξεκίνησαν οι διήμερες εκδηλώσεις για τα 70χρονα από την εκτέλεση του Ν. Μπελογιάννη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με επιτυχία ξεκίνησαν οι διήμερες εκδηλώσεις για τα 70χρονα από την εκτέλεση του Ν. Μπελογιάννη όπου συνεχίζονται σήμερα Κυριακή με έκθεση, ομιλία και προβολή της ταινίας «Ο Άνθρωπος με το γαρίφαλο»

Το ενδιαφέρον πλήθους κόσμου, συγκέντρωσε η έκθεση βιβλίου των εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής» καθώς και η βιβλιοπαρουσίαση που οργάνωσε η ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 70 χρόνια από την εκτέλεση του κομμουνιστή ήρωα, Νίκου Μπελογιάννη, που πραγματοποιεί η ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του Κόμματος.

Στο χώρο της εκδήλωσης, παρουσιάζονται δεκάδες εκδόσεις, ενώ ξεχωριστή «παρουσία» έχουν όσα έχουν γραφτεί για τον Νίκο Μπελογιάννη ως και σήμερα και εκδόθηκαν από τη «Σύγχρονη Εποχή». Από την πρώτη στιγμή στην έκθεση, το ενδιαφέρον και η αναζήτηση ήταν μεγάλη, για τις διάφορες εκδόσεις από τους συμμετέχοντες.

Προβλήθηκε βίντεο της ΚΕ του ΚΚΕ για τη ζωή και τη δράση του Νίκου Μπελογιάννη.

Ακολούθησε η βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου «Το αστικό πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα από το 1950 έως το 1967», από το μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αναστάση Γκίκα.

Μέσα από την παρουσίαση, έγινε αναλυτική αναφορά στα γεγονότα της συγκεκριμένης περιόδου, μέρος της οποίας αφορά και τη ζωή και δράση του Νίκου Μπελογιάννη, κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα και την εκτέλεσή του το 1952. Αναφέρθηκαν οι κυριότερες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα αλλά και στο εξωτερικό, πως αυτές επηρέαζαν και την κατάσταση στην Ελλάδα. Επίσης, αναφορά έγινε για τη στάση και τη διαμόρφωση των θέσεων του ΚΚΕ την ίδια περίοδο, ενώ ακολούθησαν ερωτήσεις και συζήτηση.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο Αγρίνιο θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 10 Απρίλη, με έναρξη της έκθεσης στις 6μμ, ενώ στις 7μμ θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Νίκο Παπαναστάση, βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ. Στις 8:30μμ θα προβληθεί η ταινία «Ο Άνθρωπος με το γαρύφαλλο».

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 385 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/