Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:28 πμ
 
wm small
Σάββατο, 09 Απριλίου 2022 01:20

Αγρίνιο: Κατάληψη του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Πατρών απο τους φοιτητές. Τι απαιτούν;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε κατάληψη προχώρησαν οι φοιτητές του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Πατρών που εδρεύει στο Αγρίνιο. Διαβάστε την ανακοίνωση:

ΠΕΡΙΒΑΛΛ-OFF

Από την Παρασκευή 8/4/2022 το τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος τελεί υπό  κατάληψη. Αφορμή μας για αυτή μας την κίνηση αποτελεί η πρόταση του Πανεπιστημίου Πατρών για κατάργηση του τμήματος αλλά και η συνεχής  αδιαφορία του υπουργείου καθώς αρνείται και καθυστερεί επί σκοπού να εγκρίνει το Integrated Master  το οποίο ως 5ετές τμήμα Μηχανικών που εντάσσεται στην Πολυτεχνική δικαιούμαστε.

Φοιτούμε σε ένα τμήμα που από τη στιγμή που δημιουργήθηκε έως και σήμερα δέχεται αλλεπάλληλες επιθέσεις από όλες τις πλευρές. Οι, εν μια νυκτί, αλλαγές πανεπιστημίων (από Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος και εν τέλει στο Πανεπιστήμιο Πατρών), οι πλέον αμέτρητες  προσπάθειες κατάργησης του τμήματος, η υποβάθμιση του αλλά και η έως τώρα άρνηση βασικών επαγγελματικών δικαιωμάτων που δικαιούμαστε είναι λίγες μόνο από αυτές. Ωστόσο κάθε φοιτητικός σύλλογος που έχει περάσει μετρά πολλές κερδισμένες μάχες έχοντας καταφέρει αρχικά την μετονομασία του τμήματος από ΤΔΠΦΠ σε ΤΜΗΠΕΡ , την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων Μηχανικού (πλην του Integrated Master), και την άρση αρκετών σχεδίων κατάργησης του τμήματος.

Το τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος αποτελεί το μοναδικό τμήμα στη Δυτική Ελλάδα που σχετίζεται με το περιβάλλον και επίσης παράγει σημαντική έρευνα στην κατεύθυνση της προστασίας του. Ωστόσο μετά από ένα σύνολο υποσχέσεων και δεσμεύσεων τόσο από το κράτος όσο και από το ίδιο μας το πανεπιστήμιο βρισκόμαστε εγκλωβισμένοι σε μια κατάσταση που διαιωνίζει ένα καθεστώς μη κατοχύρωσης βασικών επαγγελματικών μας δικαιωμάτων και μη αναγνώρισης του επιστημονικού μας πεδίου από το ίδιο το πανεπιστήμιο στο οποίο σπουδάζουμε.

Όπως και τότε, έτσι και τώρα συλλογικά στρεφόμαστε για άλλη μία φορά απέναντι στα σχέδιά τους και εναντιωνόμαστε στην υποβάθμιση της ζωής μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
  • INTEGRATED MASTER ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
  • ΚΑΘΕ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
  • ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ 
Διαβάστηκε 589 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Απριλίου 2022 00:31
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.