Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  1:18 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 08 Απριλίου 2022 20:18

Σπουδαία διοργάνωση μικτών πολεμικών τεχνών στο Αγρίνιο τον Ιούνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε τροχιά σχεδιασμού βρίσκεται μια σπουδαία διοργάνωση, ένα θεαματικό φεστιβάλ πολεμικών τεχνών, με προοπτική να φιλοξενηθεί για πρώτη φορά στο Αγρίνιο τον προσεχή Ιούνιο.

Την πρωτοβουλία για το εγχείρημα ανέλαβαν ο Αθλητικός Σύλλογος Νέα Ελπίδα Αγρινίου με δύο παγκόσμιες ομοσπονδίες την IBU (Ιnternational Budokai Union) και την WFMA (World Federation of Martial Arts) και μια ελληνική, την ΕΟΠΤ (Ελληνική Ομοσπονδία Πολεμικών Τεχνών).

Αθλητές από Ελλάδα, Μαρόκο, Ολλανδία και Βέλγιο προγραμματίζεται να βρεθούν στις αρχές του καλοκαιριού στη μεγαλύτερη πόλη της Αιτωλοακαρνανίας για να αγωνιστούν και να προσφέρουν στο κοινό εξαιρετικό θέαμα με την τεχνική και τη δύναμή τους.

Αγώνες σε “οκτάγωνο” 

Όπως ανέφερε μιλώντας στο sinidisi.gr o Γιώργος Κιουρτίδης, πρόεδρος της IBU, πρόκειται για ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός που θα πραγματοποιηθεί σε ανοιχτό χώρο ο οποίος δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί καθώς θα εξεταστούν προσεκτικά όλες οι επιλογές.  Μικτές πολεμικές τέχνες θα παρουσιαστούν με έναν ιδιαίτερο τρόπο, δεδομένου ότι οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν σε ειδικό κλουβί που ονομάζεται “οκτάγωνο”.

Το φεστιβάλ πολεμικών τεχνών θα συνοδευτεί από live μουσικά events ενώ την παρουσίαση θα αναλάβουν γνωστά τηλεοπτικά πρόσωπα.

Στα οφέλη της διοργάνωσης, συγκαταλέγεται η ευκαιρία να γίνουν περισσότερο γνωστές φυσικές ομορφιές και αξιοθέατα του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής, δεδομένου ότι στην πόλη θα βρεθούν  αθλητές με τους συνοδούς τους καθώς και άλλοι επισκέπτες που θα θελήσουν να παρακολουθήσουν το φεστιβάλ πολεμικών τεχνών, όπως μας επεσήμανε ο Γιώργος Στύλιος από την πλευρά του Αθλητικού Συλλόγου Νέα Ελπίδα Αγρινίου.

Αγρινιώτης διεκδικεί παγκόσμιο τίτλο

Αυτό το διάστημα, το ενδιαφέρον των ανθρώπων των πολεμικών τεχνών είναι στραμμένο στη διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Απριλίου στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης με αθλητές από Ελλάδα, Βέλγιο, Ολλανδία και Γερμανία. Στο συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός θα συμμετάσχει και o Θεοφάνης Μπισμπίκης του Αθλητικού Συλλόγου Νέα Ελπίδα Αγρινίου που θα διεκδικήσει σε πυγμαχικό αγώνα (πέντε γύροι των 3 λεπτών) παγκόσμιο τίτλο και συγκεριμένα τη ζώνη της  W.F.M.A. (World Federation Martial Arts).

To Δ.Σ του  Συλλόγου προσβλέπει σε μια δυνατή αναμέτρηση και εύχεται να κερδίσει ο καλύτερος. “Σας ευχαριστούμε όλους για την έμπρακτη συμμετοχή και στήριξη των αθλητών και του Συλλόγου μας” , σημειώνει σε σχετική ανάρτηση ο Γιώργος Στύλιος.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 338 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.