Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:23 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 08 Απριλίου 2022 19:27

Διαδικτυακή εκδήλωση απο την Αστρονομική και Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας με θέμα: "Ρομπότ στο Διάστημα" (Κυρ 17/4/2022 20:00)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Κυριακή 17 Απριλίου 2022 στις 20:00 διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: "Ρομπότ στο Διάστημα" απο την Αστρονομική και Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας

Δεν έχουν βιολογικές ανάγκες, δεν έχουν ανθρώπινες αδυναμίες, σε περίπτωση καταστροφής μετρούμε μόνο υλικές απώλειες, δεν απαιτείται επάνοδός τους στη Γη, αντέχουν περισσότερο και κοστίζουν λιγότερο! Αυτοί είναι οι λόγοι που έχουν οδηγήσει στην ευρεία χρήση ρομπότ και ρομποτικών διατάξεων στο σύνολο των μέχρι τώρα αποστολών στο Διάστημα. Η ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης και της Μηχατρονικής αυξάνουν δραματικά τις δυνατότητές τους και τις εφαρμογές τους στις παρούσες και μελλοντικές διαστημικές αποστολές.
Τα πεδία δράσης των ρομποτικών διαστημοπλοίων και των διαστημικών ρομποτικών διατάξεων είναι πολλά. Τα συναντούμε στον τροχιακό χώρο, στο φεγγάρι, σε πλανήτες, σε κομήτες και σε αστεροειδείς. Τρυπούν, σκάβουν και τρυπούν, βομβαρδίζουν, παίρνουν δείγματα, μετρούν, αναλύουν, καταγράφουν, φωτογραφίζουν, βιντεοσκοπούν, μεταφέρουν διαστημικό υλικό στη Γη.
Το μέλλον τους είναι λαμπρό. Καινοτόμες τεχνολογίες αισθητήρων, ενεργοποιητών, επεξεργαστών, συστημάτων κίνησης και επικοινωνίας δοκιμάζονται διαρκώς προκειμένου να κάνουν τα διαστημικά ρομπότ ικανότερα, εξυπνότερα και ανθεκτικότερα. Η εξερεύνηση του Διαστήματος φαίνεται να είναι περισσότερο δική τους υπόθεση και λιγότερο του ευαίσθητου και ευάλωτου από το εχθρικό διαστημικό περιβάλλον ανθρώπου.
 
Διαβάστηκε 1357 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Απριλίου 2022 19:37
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.