Τετάρτη, 26η Ιουνίου 2024  1:25 μμ
 
wm small
Τρίτη, 05 Απριλίου 2022 21:16

Τσιμεντοστρώνεται η πλατεία του Μεσολογγίου ενόψει Εορτών Εξόδου (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ξεκίνησε η τσιμεντόστρωση της κεντρικής πλατείας του Μεσολογγίου και όπως είχε υποσχεθεί ο εργολάβος θα είναι σε καλή σχετικά κατάσταση για τις Γιορτές Εξόδου.

Το έργο ξεκίνησε πριν από λίγο καιρό καθώς δεν μπορούσε να πάρει άλλη αναβολή, παρόλο που οι καταστηματάρχες εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους.

Οι αντιρρήσεις είχαν να κάνουν με το γεγονός ότι, αν στις Γιορτές Εξόδου, που θα γίνουν μετά από δυο χρόνια, η πλατεία ήταν χωμάτινη, τα καταστήματα του κέντρου δεν θα μπορούσαν να δουλέψουν.

Είναι γεγονός ότι οι επιχειρήσεις έχουν υποστεί μεγάλη οικονομική ζημιά εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Κάθε χρόνο η καλύτερη περίοδος για την τόνωση της τοπικής αγοράς είναι το διάστημα που πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις απόδοσης τιμής στο μεγάλο ιστορικό γεγονός.

Όλα τα καταστήματα περιμένουν αυτό το διάστημα για να ζεστάνουν τα ταμεία τους. Τα δυο προηγούμενα χρόνια ο κορωνοϊός δεν επέτρεψε την συγκέντρωση κόσμου.

Φέτος όμως που αυτό επιτρέπεται οι επιχειρηματίες ανησύχησαν μήπως σταθεί εμπόδιο το έργο της ανάπλασης της πλατείας.

Όμως βρέθηκε η χρυσή τομή και η πλατεία θα είναι τσιμεντοστρωμένη ώστε να τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα έστω και με πρόχειρο τρόπο για να απολαύσουν οι ντόπιοι και οι επισκέπτες τον καφέ τους στο κέντρο της πόλης.

Είναι σημαντικό να γίνει μια αλλαγή στο κεντρικότερο σημείο του Μεσολογγίου που για πολλά χρόνια είχε συγκεκριμένη μορφή, που δεν ήταν και ιδιαίτερα ελκυστική.

Ελπίδα όλων είναι αυτό το έργο να δώσει έναν άλλο χαρακτήρα και να ομορφύνει την καρδιά της πόλης…

Τσιμεντοστρώνεται η πλατεία του Μεσολογγίου ενόψει Εορτών Εξόδου (εικόνες)

Τσιμεντοστρώνεται η πλατεία του Μεσολογγίου ενόψει Εορτών Εξόδου (εικόνες)

Τσιμεντοστρώνεται η πλατεία του Μεσολογγίου ενόψει Εορτών Εξόδου (εικόνες)

aixmi-news.gr 

Διαβάστηκε 553 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News