Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  2:35 μμ
 
wm small
Τρίτη, 05 Απριλίου 2022 20:34

Δεν μας είπαν όμως που θα βρεθεί φθηνή ενέργεια

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα κομμένα ρεύματα, καθώς είναι δυστυχώς λογικό μια μερίδα πολιτών να μην μπορεί να ανταποκριθεί σε ένα ενεργειακό κόστος που έχει «ξεφύγει» και γίνεται μη βιώσιμο, μας γυρίζουν μερικά χρόνια πίσω. Περίπου 10 με 11 χρόνια στην αρχή των μνημονίων.

Ήδη στο Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή έχουν παρατηρηθεί τις τελευταίες ημέρες αρκετές διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Αρκετοί, όμως παράγοντες του δημόσιου βίου σε τοπικό επίπεδο, επιλέγουν να επαναλάβουν την «κασέτα» περί κοινωνικού αγαθού, που δεν πρέπει να το στερείται κανείς. Και είναι απαράδεκτο, λένε, να κόβεται το ρεύμα.

Και δεν είναι απαράδεκτο η χώρα να μην έχει ενεργειακή πολιτική; Τα προηγούμενα χρόνια που η χώρα έκανε μεγάλα λάθη (π.χ. βίαιη απολιγνιτοποίηση) στην ενεργειακή της πολιτική, η οποία ήταν ανύπαρκτη ουσιαστικά, όλοι αυτοί ήταν επίσης ανύπαρκτοι και εμφανίζονται τώρα δήθεν να υπερασπιστούν το λαό.

Οι περισσότεροι από αυτούς όμως προέρχονται από την ίδια ιδεολογική μήτρα. Δεν θέλουν πυρηνική ενέργεια, γιατί υποστηρίζουν το περιβάλλον, δεν θέλουν αιολικά και φωτοβολταϊκά επίσης για περιβαλλοντικούς λόγους, δεν θέλουν εξορύξεις υδρογονανθράκων, γιατί επίσης υποστηρίζουν το περιβάλλον, μάλιστα κάποιοι έκαναν προσφυγή για τις σεισμικές έρευνες, επειδή κάποιοι ζιφιοί βρέθηκαν νεκροί. Για τους ίδιους ακριβώς λόγους δεν θέλουν και ιχθυοκαλλιέργειες (που παράγουν φτηνό ψάρι για λαό).

Που λοιπόν θα βρεθεί φθηνή ενέργεια για το λαό; Αυτό έχουν ξεχάσει να μας το πουν….

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 671 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.