Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  3:37 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022 00:21

Συνάντηση Σπήλιου Λιβανού με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νικόλαο Παναγιωτόπουλο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτοπουλο επισκέφθηκε στο Πεντάγωνο ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Σπήλιος Λιβανός, με αφορμή την ανάληψη της θέσης του επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ (ΚΣ ΝΑΤΟ).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η εθνική μας στρατηγική στο πλαισιο της Συμμαχίας και οι σχετικές πρωτοβουλίες που θα ληφθούν το επόμενο διάστημα στο πλαίσιο άσκησης κοινοβουλευτικής διπλωματίας στην ΚΣ ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με τον κ. Λιβανό «στόχος μας είναι η Ελλάδα να συμμετέχει ως πρωταγωνίστρια με δυνατή φωνή και ξεκάθαρες θέσεις για τα διεθνή θέματα που αφορούν στο ΝΑΤΟ».

Επιπλέον, εκτενής αναφορά έγινε στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται από τις γεωπολιτικές εξελίξεις εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία καθώς και οι άμεσες και έμμεσες συνέπειες του για την Ευρώπη και ειδικότερα για την περιοχή των Βαλκανίων και της Μεσογείου. Συγκεκριμένα, οι κ.κ. Παναγιωτόπουλος και Λιβανός συζήτησαν για τη νέα πραγματικότητα που υπαγορεύει την ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς τις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ΝΑΤΟ. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον ρόλο της χώρας μας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, καθώς αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιο-Ανατολικής Μεσογείου με αυξημένες γεωπολιτικές δυνατότητες.

Ο κ. Λιβανός ευχαρίστησε τον κ. Παναγιωτόπουλο και σημείωσε ότι «προσβλέπει στη συχνή και στενή συνεργασία τους για την καλύτερη δυνατή και συντονισμένη προώθηση των ελληνικών θέσεων στο πλαίσιο όλων των θεσμικών οργάνων και διαδικασιών του ΝΑΤΟ».

Διαβάστηκε 738 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/