Δευτέρα, 30η Σεπτεμβρίου 2024  2:17 πμ
Τρίτη, 22 Μαρτίου 2022 00:29

Κρίμα για τον Αλέξανδρο, κρίμα και για τον Παναιτωλικό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η σαββατιάτικη ήττα του Παναιτωλικού από τη Λαμία στο πρώτο παιχνίδι των play-out, επισκιάστηκε από τον σοβαρότατο τραυματισμό του Αλέξανδρου Μαλή.

Ο γηγενής αμυντικός, ανήμερα των γενεθλίων του και με το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο μπράτσο, πάτησε άτσαλα στο χορτάρι σε μια ανύποπτη φάση. Το «κλουβί» πάγωσε από τις έντονες αντιδράσεις του, που υποδήλωναν ότι κάτι άσχημο είχε συμβεί.

Η μαγνητική τομογραφία έδειξε, τελικώς, ότι ο Αλέξανδρος υπέστη μερική ρήξη αχίλλειου τένοντα. Ένας επίπονος τραυματισμός, που χρήζει χειρουργικής επέμβασης κι απαιτεί μακρά περίοδο αποκατάστασης. Το ακριβές διάστημα που θα χρειαστεί για να επανέλθει σε φουλ ρυθμούς θα εκτιμηθεί μετά το χειρουργείο, αλλά είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα λείψει για 4-5 μήνες κατ’ελάχιστο.

Το ατυχές γεγονός ήρθε στην χειρότερη περίοδο για τον νεαρό αμυντικό. Η χρονιά που διανύει είναι η πιο ώριμή του με τα «κυανοκίτρινα». Ως στόπερ ήταν πολύ σταθερός, ειδικά όταν αγωνιζόταν στο πλάι του Κορνέλιους.

Ο κόουτς Αναστασίου, μάλιστα, αναβάθμισε το ρόλο του σε διπλοθεσίτη. Έπαιξε κατ’ανάγκη ως δεξί μπακ, δείχνοντας ότι τόσο η ταχύτητά του, όσο και η ποδοσφαιρική του αντίληψη του επιτρέπουν να αγωνιστεί με επιτυχία και στα άκρα.

Στην επερχόμενη θερινή προετοιμασία θα μπορούσε να δουλέψει ακόμα περισσότερο σε τομείς που είναι λογικό να υστερεί, όπως τα ανεβάσματα, το παιχνίδι στην γραμμή και οι σέντρες. Η μοίρα, όμως, τον αναγκάζει να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης και φαντάζει αρκετά δύσκολο να προλάβει έστω και μικρό μέρος της προετοιμασίας.

Κρίμα για τον Αλέξανδρο, λοιπόν, που έμοιαζε έτοιμος να μετατραπεί σε παίκτη-κλειδί υπό τις οδηγίες του Αναστασίου, είτε ως κεντρικός είτε ως ακραίος οπισθοφύλακας.

Κρίμα και για τον Παναιτωλικό, που θα στερηθεί για μεγάλο διάστημα τις πολύτιμες υπηρεσίες ενός δικού του παιδιού, που πονάει για την ομάδα και «ματώνει» τη φανέλα. Ενός ποδοσφαιριστή με παρόν και μέλλον στο Αγρίνιο, που μπορεί να εξελιχθεί σε «σημαία» του συλλόγου.

Όπως και να έχει, τέτοιου είδους δυσκολίες είναι μέρος της ποδοσφαιρικής πραγματικότητας. Ο Αλέξανδρος έχει αποδείξει ότι είναι μαχητής. Με την στήριξη των ανθρώπων της ομάδας, αλλά και σκληρή προσωπική δουλειά, είναι σίγουρο πως θα ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

Νικόλας Δρέλλιας

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 355 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News