Πέμπτη, 18η Αυγούστου 2022  11:18 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022 19:04

Ο αγιογράφος Ανδρέας Παπανίκος μας μιλάει για τη δική του αποτύπωση στην τέχνη της αγιογραφίας (Βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αγιογραφία. Μια εικόνα χίλιες λέξεις.

Πρώτος ο Ευαγγελιστής Λουκάς σχεδίασε με κερί και με μαστίχα την εικόνα της Θεοτόκου με τον Χριστό στην αγκαλιά της και μετέφερε τις εικόνες του στα Ιεροσόλυμα, για να τις δείξει στην ίδια Την Παναγία. Έκτοτε, η υπέροχη αυτή τέχνη της αγιογραφίας, διαδόθηκε σ᾿ όλη την οικουμένη.

Για τους Έλληνες αλλά και τους λοιπούς ορθόδοξους, η αγιογραφία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πίστη μας και την παράδοσή μας. Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι άνθρωποι κάθε ηλικίας ασχολούνται με αυτήν την ξεχωριστή τέχνη και διδάσκονται σε σχολές αγιογραφίας.

Στην Βαρετάδα Αιτωλοακαρνανίας συναντήσαμε τον Ανδρέα που με γαλήνη, περισυλλογή και προσευχή, ασχολείται εδώ και χρόνια με την τέχνη της αγιογραφίας και μας μιλάει για το έργο του και τη ζωή στο χωριό!.

 

Διαβάστηκε 361 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022 19:12
Ανδρέας Κουτσοθανάσης

Ο Ανδρέας Κουτσοθανάσης ασχολείται επαγγελματικά με την φωτογράφηση και την βιντεοσκόπηση. Εχει στο ενεργητικό του πάρα πολλές δημιουργίες βίντεο απο την ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας και συνηθίζει να μας εκπλήσσει με τις δουλειές του. Μας έχει παραχωρήσει πάρα πολλές φωτογραφίες και βίντεο για δημοσίευση και γνωστοποίηση των αναγνωστών για περιοχές απαράμμιλης ομορφιάς στο νομό μας.

facebook.com/andreas.koutsothanasis
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News

Τελευταία άρθρα στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα