Τετάρτη, 26η Ιουνίου 2024  10:17 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2022 00:14

Στο Υπουργείο Παιδείας η πρόταση της ΔΙΣ για τρεις Μητροπόλεις στην Αιτωλοακαρνανία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στο Υπουργείο Παιδείας η πρόταση της ΔΙΣ για τρεις Μητροπόλεις στην Αιτωλοακαρνανία σύμφωνα με την στήλη “Αλάθητο” του romfea.gr. Συγκεκριμένα η δημοσίευση στη στήλη έχει ως εξής:

1. Μπαράζ τα ραβασάκια πηγαίνουν και έρχονται μεταξύ Γιαουντέ και Πειραιά και ο κάθε ένας αποστολέας αφήνει τις μπηχτές του προς τον παραλήπτη. Υπενθυμίζω ότι υπάρχει η κινητή και η σταθερή τηλεφωνία… κι αν ακόμη δεν γνωρίζουν τα μεταξύ τους νούμερα, ας φροντίσουν να τα μάθουν μήπως και λυθούν οι μεταξύ τους διαφορές!

2. Μαθαίνω ότι στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει αποσταλεί η απόφαση της ΔΙΣ για τη διχοτόμηση της πάλαι ποτέ αυτοκρατορικής Μητροπόλεως Αιτωλοακαρνανίας. Όλα βαίνουν καλώς και οι κερδισμένοι θα είναι τρεις. Και το Μεσολόγγι θα κρατήσει την έδρα του, και το Αγρίνιο θα γίνει έδρα και το Θέρμο θα αποκτήσει υψηλού επιπέδου θεολογική κατάρτιση! 

3. Δεν μπορώ να μην τονίσω την πιο επιτυχημένη επιλογή του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την εκπροσώπηση του στην πρωτεύουσα της Ελλάδος. Ένας ευγενής, αρχοντικός και μειλίχιος Αρχιερέας. Οπωσδήποτε οι σχέσεις εκτός από καρδιακές θα γίνουν και πιο ανθρώπινες.

4. Αίσθηση έχει προκαλέσει σε μεγάλη μερίδα των Ιεραρχών το γεγονός ότι ένας από τους πιο δυναμικούς Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος που πρωτοστατεί σε όλα τα δρώμενα της κοινωνικής ζωής με λόγο στιβαρό και υπεύθυνο που έβαλε το στήθος του μπροστά ακόμη και στην εκστρατεία των εμβολιασμών και της πιστής τήρησης των υγειονομικών μέτρων χωρίς να φοβηθεί μήπως «τσαλακωθεί», παρόλα ταύτα στην Μητρόπολη του επιβλήθηκε ένα τσουχτερό πρόστιμο για μη τήρηση των μέτρων και μάλιστα στον Μητροπολιτικό του ναό. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει με την υπόθεση, αλλά τα τοπικά ΜΜΕ κάνουν λόγο πάντως για προϊστάμενο σκληρό καρύδι….

5. Πολλοί μνηστήρες μαζεύτηκαν μέχρι σήμερα όπου διεκδικούν μοναστήρι μεγάλου Αγίου… Πρόσφατα μαθαίνω γέροντας των Αθηνών περιμένει υπομονετικά και ετοιμάζει συνοδεία γυναικεία με στόχο την καταλήψη του Μοναστηρίου.

Στον κόσμο αυτό λέγεται αρπαγή… αλλά στην Εκκλησία λέγεται εισπήδηση σε ξένα χωράφια που τα ορίζει άλλος! Γι΄αυτό ας προσέχουν οι μνηστήρες διότι οι πνευματικοί νόμο ισχύουν περισσότερο από τους ανθρώπινους!

Υ.Γ. Επιβεβαιωθήκαμε κατά 90% με τις εκλογές του Αρχιεπισκόπου Κρήτης και του νέου Μητροπολίτη Ρεθύμνης…μένει τώρα να επιβεβαιωθούμε 100% για την εκλογή του Επισκόπου… Οψόμεθα!

romfea.gr

Διαβάστηκε 508 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News