Δευτέρα, 30η Σεπτεμβρίου 2024  6:10 πμ
Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2022 18:08

Παναιτωλικός-Λαμία 1-0

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο ανώτερος Παναιτωλικός επικράτησε της σκληροτράχηλης και παθητικής Λαμίας στο «κλουβί». Το «χρυσό» γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Νταγκό στην επανάληψη, με τελείωμα αλά… Ανρί Καμαρά.

Με «4-2-3-1» παρέταξε και πάλι τον Παναιτωλικό ο Αναστασίου. Ανέστης κάτω από τα γκολπόστ, Μαλής, Λάρσον, Κορνέλιους, Χουχούμης οι τέσσερις της άμυνας. Ως κεντρικοί χαφ έλαβαν θέση οι Φλόρες-Αντούνες, έχοντας σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους τον Ντίας. Στα «φτερά» οι Νταγκό και Μεντόζα, μοναδικός προωθημένος ο Νίκος Βέργος.

Ο Γρηγορίου επέλεξε την εξής ενδεκάδα: Γκαραβέλης, Προβυδάκης, Αντέτζο, Τζανέτοπουλος, Σαραμαντάς, Τζανδάρης, Μπεχαράνο, Μπανγκουρά, Καραμάνος, Μανούσος, Βέλλιος.

Το πρώτο ημίχρονο

Με δυο σουτ από Βέργο και Νταγκό που μπλοκαρίστηκαν από τον κίπερ Γκαραβέλη ξεκίνησε στο πρώτο πεντάλεπτο ο Τίτορμος. Οι Αγρινιώτες ήταν κυρίαρχοι και στο 15’ έφτασαν μια ανάσα από το γκολ. Ο Μεντόζα εκτέλεσε με πολλά φάλτσα το κόρνερ, ο Γκαραβέλης έχασε την μπάλα πάνω στην γραμμή, αλλά οι αμυνόμενοι έδιωξαν με υπερένταση.

Η Λαμία αδυνατούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα, κάνοντας συνεχόμενα λάθη. Στο 21’, ο Βέργος δέχθηκε σπρώξιμο εντός μεγάλης περιοχής από τον Αντέτζο με τον ρέφερι να μην βλέπει παράβαση.

Στο 25’, ο Νταγκό βρέθηκε σε πλάγια θέση εντός περιοχής, αλλά το δυνατό σουτ του εξουδετερώθηκε από τον Γκαραβέλη. Δυο λεπτά αργότερα ο Ιβοριανός συνεργάστηκε φανταστικά με τον Βέργο, αλλά αστόχησε σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ.

Μετά το ημίωρο η πίεση του Παναιτωλικού περιορίστηκε, χωρίς να χάνει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 36’, οι Ντίας-Μεντόζα είχαν ωραίο «ένα-δυο» από τα δεξιά, αλλά ο Νταγκό, που βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μετά το διώξιμο του Γκαραβέλη, άργησε να σουτάρει.

Το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με τον Αναστασίου να φεύγει διαμαρτυρόμενος στον διαιτητή προς τα αποδυτήρια. Ο ρέφερι Κουκούλας άφησε ατιμώρητο το σκληρό παιχνίδι των φιλοξενούμενων, ενώ υπάρχει υποψία για πέναλτι υπέρ του Παναιτωλικού σε δυο περιπτώσεις.

Επιθετικός μονόλογος για τον Παναιτωλικό στο πρώτο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο γήπεδο με σκοπό να παίξουν ποδόσφαιρο, σε αντίθεση με την αμυντικογενή προσέγγιση του αντιπάλου. Η Λαμία ήταν κλεισμένη στο «καβούκι» της και δεν απείλησε σε καμιά περίπτωση την εστία του Ανέστη. Στάθηκε, όμως τυχερή, καθώς κατάφερε να μη δεχθεί γκολ στις στιγμές που απειλήθηκε από τον Τίτορμο. Ο Νταγκό ήταν και πάλι δραστήριος, αλλά δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα. Καλή εμφάνιση και από τον Βέργο, ψάχνει τα πατήματά του ο Ντίας, αρκετά τα λάθη και οι κακές επιλογές του Μεντόζα.

Η επανάληψη

Ο Νούνιες πέρασε στη θέση του Βέλλιου με την έναρξη του δευτέρου μέρους, χωρίς αλλαγές ο κόουτς Αναστασίου.

Ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός απείλησε με την είσοδο του στο γήπεδο. Το κοντινό του σουτ κόπηκε από τον Κορνέλιους, με την μπάλα να έχει κατεύθυνση προς την εστία του Ανέστη. Στην αντεπίθεση η επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Μαλή πέρασε άουτ. Ίδια τύχη είχε και η έξυπνη σέντρα-σουτ του Μανούσου στο 53’. Στιγμές αργότερα, ο Κορνέλιους πήρε μέτρα στο γήπεδο, έπιασε μακρινή βολίδα, αναγκάζοντας τον Γκαραβέλη σε εντυπωσιακή επέμβαση.

Στο 56’ οι κόποι των Αγρινιωτών δικαιώθηκαν. Ωραία αντεπίθεση από Φλόρες-Μεντόζα, ιδανικό τελείωμα από τον Νταγκό και 1-0. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ στην αρχή της φάσης, αλλά το VAR είχε διαφορετική άποψη κατακυρώνοντας το γκολ.

Στο 60’, ο Ντουάρτε αντικατέστησε τον Μεντόζα. Στο ίδιο λεπτό σουτ του Βέργου κόντραρε στα σώματα και έφυγε κόρνερ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν συνεχόμενα σουτ πάνω σε αμυντικούς του Παναιτωλικού στο 65’. Ο κόουτς Γρηγορίου πέρασε στο γήπεδο τους επιθετικογενείς Αραμπούλι-Ρόμανιτς.

Στο 77’, οι Βργκοτς και Μόρσεϊ αντικατέστησαν τους Νταγκό και Λάρσον, με τον Αναστασίου να επιλέγει ψηλό στόπερ στα τελευταία λεπτά του ματς.

Η Λαμία ήθελε το γκολ, ο Παναιτωλικός είχε τις κλασικές ευκαιρίες. Στο 80’, ο Ντουάρτε βγήκε σε πλάγιο τετ-α-τετ από ασίστ του Ντίας, αλλά η φανταστική του λόμπα έφυγε δοκάρι κι έξω. Τρία λεπτά αργότερα, οι Φλόρες-Βέργος έφυγαν στην κόντρα, με τον Ονδουριανό χαφ να πλασάρει πάνω στον Γκαραβέλη.

Στο 85’, ο Τσιγγάρας αντικατέστησε τον Ντίας. Στο 86’, νέο σουτ του Βέργου μπλοκαρίστηκε από τον αντίπαλο κίπερ. Στα τελευταία λεπτά οι Λαμιώτες είχαν στημένες φάσεις στην εστία του Ανέστη χωρίς να απειλήσουν. Το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Το δεύτερο μέρος ήταν πιο αμφίρροπο, με την Λαμία να μπαίνει δυνατά στο γήπεδο. Η ποιότητα του Νταγκό, όμως, έκανε τη διαφορά. Οι Αγρινιώτες αμύνθηκαν σωστά, ήταν πολύ επικίνδυνοι στην αντεπίθεση κι εν τέλει πήραν μια πολύτιμη νίκη.

Η σύνοψη

Μεγάλη νίκη για τον Παναιτωλικό, που έδιωξε το όποιο άγχος, έχοντας μεγάλη βαθμολογική διαφορά από τις τελευταίες θέσεις. Καταπληκτική εμφάνιση από τον σκόρερ Νταγκό, καλή και η αμυντική συμπεριφορά της ομάδας που δεν απειλήθηκε από τον αντίπαλο.

Νικόλας Δρέλλιας

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 399 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News