Παρασκευή, 1η Ιουλίου 2022  1:09 μμ
 
wm small
Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2022 22:18

Θείος και φιλεύσπλαχνος λόγος λειτουργίας μητροπόλεως με έδρα το Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πολλά λέγονται και γράφονται για ίδρυση Μητρόπολης στο Αγρίνιο και θεωρώ ότι είναι καλοπροαίρετα αλλά και στο πρίσμα του ορθολογισμού. Σίγουρα υπάρχουν και οι αρνητές  κατοικούντες  νοτίως του Αγρινίου σε απόσταση 40 χιλιομέτρων περίπου καπηλευόμενοι και μονοπωλούντες την τοπικιστική τους ιερότητα και δεν θέλουν την μεγαλούπολη του Αγρινίου να ‘χει στον ήλιο μοίρα. Φρονώ ότι οι έτσι σκεπτόμενοι με παράλληλη αντιδραστική υπονόμευση αμαρτάνουν ως ενεργούντες κόντρα στο θέλημα του Χριστού.

Το θέλημα του Χριστού είναι <<πάντας σωθήναι και εις επίγνωσιν αληθείας ελθείν>>. Και πως επιτυγχάνεται αυτό; Φυσικά με την επαρκή διαποίμανση με πνευματική καθοδήγηση. Συνομιλώντας ο Χριστός με τον Πέτρο σκόπιμα και εις επήκοον αυτών του είπε ΠΟΙΜΑΙΝΕ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΜΟΥ. Η εντολή στον Πέτρο ήταν εντολή προς όλους τους μαθητές χωρίς εξαιρέσεις λαών. Χωρίς υπονομεύσεις και σφετερισμούς του θελήματός Του. Επομένως οι αδιαφορούντες πολλώ μάλλον και οι αντιθέμενοι στην σωτηρία των πλησίον αμαρτάνουν και μένουν εκτός νυμφώνος όπως ο αδελφός του άσωτου ο οποίος ουκ <<ήθελε εισελθείν>>. Άρα ο φιλεύσπλαχνος Χριστός σε καμία περίπτωση δεν εξαιρεί τον λαό του Αγρινίου και της μεγάλης του ενδοχώρας.

Θεού θέλοντος θα υπάρξει Ιερά Μητρόπολις Αγρινίου όπως υπάρχει και στις Αιτωλικές πόλεις Ναυπάκτου και Καρπενησίου. Μη μας διαφεύγει ότι και η Ευρυτανία είναι αποσπασμένο κομμάτι της Αιτωλίας. Πριν λίγα χρόνια που ενθρονίστηκε ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος ετέθη ζήτημα από κάποιους οι οποίοι απαίτησαν να ονομασθεί η μητρόπολη Ευρυτανίας και Αγράφων. Τον διχασμό διέλυσε ο Σεβασμιώτατος και σοφός Ιεράρχης λέγοντας ότι δεν χρειάζεται μετονομασία  αφού δεν πρέπει οι λέξεις να χάνουν το νόημά τους και συνεπώς μητρόπολις Καρπενησίου νοηματοδοτεί ότι το Καρπενήσι είναι μητέρα πόλις (εννοείται με ορθόδοξη αρχιερατική έδρα) που σημαίνει αναβαθμισμένη διαποίμανση και πνευματική καθοδήγηση προς το αληθινό Φως.

Ας ευχηθούμε και ας προσευχηθούμε η Ιερά Σύνοδος να μην αντιμετωπίσει εμπόδια κόντρα στο θέλημα Του Χριστού.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ 2
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΚΡΗΣ
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Διαβάστηκε 315 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022 11:12
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News

Τελευταία άρθρα στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα