Δευτέρα, 17η Ιουνίου 2024  9:59 πμ
 
wm small
Τρίτη, 01 Φεβρουαρίου 2022 10:15

Αγρίνιο: ξανά διαθέσιμα τα ηλεκτρικά ποδήλατα μετά τους βανδαλισμούς-οι κάμερες θα «δείξουν» τους δράστες…

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στη διάθεση των δημοτών δόθηκαν εκ νέου τα ηλεκτρικά ποδήλατα του Αγρινίου μετά από το πολυήμερο κλείσιμο των σταθμών τους.

Η εξέλιξη αυτή γνωστοποιήθηκε από τον αντιδήμαρχο Δ.Σκορδόπουλο στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Οι απαντήσεις του ωστόσο δεν κάλυψαν τον σύμβουλο της αντιπολίτευσης Π.Καψάλη που έθεσε τη συγκεκριμένη ερώτηση.

Ειδικότερα, οι σταθμοί των ποδηλάτων έκλεισαν μετά από μπαράζ βανδαλισμών καθώς άγνωστα άτομα κατέστρεψαν 10 ποδήλατα και αφαίρεσαν τις κάρτες sim

Η εταιρεία η οποία διαχειρίζεται το σύστημα των κοινόχρηστων ποδηλάτων, προέβη στην προσωρινή φραγή των τηλεπικοινωνιακών συνδέσεων των ποδηλάτων του Δήμου Αγρινίου και καθώς τα βανδαλισμένα ποδήλατα ήταν πολλά προκλήθηκε πρόβλημα στο σύστημα και κρίθηκε αναγκαίο για ένα διάστημα το κλείσιμο όλων των σταθμών.

Παράλληλα σε εξέλιξη είναι η έρευνα για την ταυτοποίηση των δραστών καθώς μήνυση κατά αγνώστων για φθορά δημοτικής περιουσίας κατέθεσε ο Δήμος Αγρινίου. Καθώς οι σταθμοί ελέγχονται από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, το σχετικό υλικό παραδόθηκε στη Δικαιοσύνη.

Τα ανωτέρω σε γενικές γραμμές απάντησε ο αντιδήμαρχος Δ.Σκορδόπουλος με τον σύμβουλο Π.Καψάλη ωστόσο να επισημαίνει πως παραμένουν αναπάντητα το ποιος αναλαμβάνει το κόστος και γιατί ήταν μεγάλο το διάστημα που δεν λειτούργησαν οι σταθμοί.

Ο δήμαρχος Γ.Παπαναστασίου ωστόσο αναρωτήθηκε τι θα γινόταν αν οι σταθμοί δεν ήταν σε κλειστούς χώρους με κάμερες υποστηρίζοντας πως αυτό πρότεινε στο παρελθόν η αντιπολίτευση.

Όπως και να έχει, το ζήτημα των ηλεκτρικών ποδηλάτων προβληματίζει κυρίως γιατί είναι ελάχιστη η χρήση τους από τους δημότες και αυτό πρέπει να απασχολήσει καθώς πρόκειται για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα με μεγάλο κόστος.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 298 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.