Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  5:07 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 18:34

Κρίσιμη συνέντευξη Τύπου του Μητροπολίτη Ιερόθεου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Mεγάλο δημοσιογραφικό -και όχι μόνο- ενδιαφέρον προκαλεί η επιλογή του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και Τοποτηρητή της χηρεύουσας Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Ιερόθεου να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σε αυτή τη χρονική συγκυρία.

Η πρόσκληση στα μέσα ενημέρωσης εστάλη από τη Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και αφορά κατά συνέπεια το ρόλο του Ιερόθεου ως τοποτηρητού.

Ευλόγως λοιπόν τα βλέμματα -όχι μόνο του κλήρου αλλά όλων των πιστών- στρέφονται στην επαφή του κ.Ιερόθεου με τους δημοσιογράφους που προγραμματίζεται για την προσεχή Τετάρτη 26 Ιανουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αντιπεριφέρειας Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι.

Ο Τοποτηρητής, μετά την εκδημία του μακαριστού Κοσμά, της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας αναμένεται να αναφερθεί στις ενέργειες που έχει ήδη κάνει και σε αυτές που έχει δρομολογήσει εκ του προσωρινού ρόλου του.

Εκτιμάται ωστόσο πως θα έχει και απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα που θα τεθούν όπως η χρονική διάρκεια της τοποτηρητείας του καθώς αυτή συναρτάται με τη διαδικασία διαδοχής του μακαριστού Κοσμά.

Αναμένεται εξάλλου να τοποθετηθεί επι ερωτήσεων για το ενδεχόμενο αλλαγής ορίων των Μητροπόλεων της Αιτωλοακαρνανίας, ζήτημα για το οποίο υπάρχουν διεργασίες καθώς επανήλθε το αίτημα για Μητρόπολη με έδρα το Αγρίνιο ενώ διακινούνται και σενάρια για διεύρυνση ορίων της Μητρόπολης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου.

Σήμερα πάντως ο Μητροπολίτης Ιερόθεος συναντήθηκε τόσο με τον δήμαρχο Μεσολογγίου Κώστα Λύρο όσο και με την αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά.

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 330 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.