Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  3:16 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 13:54

Φωκίωνας Ζαΐμης: «Ανοίγει ο δρόμος για την ανάπτυξη παραγωγικών τομέων της περιοχής και την προώθηση της καινοτομίας» - Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη στη φαρμακοβιομηχανία ΒΙΑΝΕΞ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τη βιομηχανία φαρμάκων ΒΙΑΝΕΞ επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022, μαζί με τους συνεργάτες του, στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί για την στήριξη  των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται  στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

«Θέλουμε τις προτάσεις σας για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε το σημαντικό σας  αναπτυξιακό και ερευνητικό έργο. Η ανάπτυξη βασίζεται στη στήριξη των επιχειρήσεων. Επισκέπτομαι συχνά τη  ΒΙ.ΠΕ.  Πατρών, όπου και εσείς είστε εγκατεστημένοι, διότι πιστεύω ότι θα πρέπει να μετατραπεί σε πόλο έλξης επενδυτών. Για να γίνουν όμως έργα αλλά και να «απορροφηθούν» προγράμματα, χρειάζεται και η δική σας συμμετοχή γι’ αυτό και είμαστε σήμερα εδώ.  Θέλουμε να ακούσουμε τις προτάσεις, τους  προβληματισμούς και τις ιδέες σας. Επίσης, ανοίγει ο δρόμος για συνεργασία επιστημόνων και φαρμακοβιομηχανίας. Ήδη σχεδιάζεται στην Περιφέρειά μας  η δημιουργία Ερευνητικού Κέντρου για την ανάπτυξη παραγωγικών τομέων της περιοχής και την προώθηση της καινοτομίας και της γνώσης », είπε ο Αντιπεριφερειάρχης συνομιλώντας με τον Διευθυντή Εργοστασίου Δ’ και παραγωγής της ΒΙΑΝΕΞ  Σταύρο Μακρή, το Διευθυντή Διασφάλισης Ποιότητας Εργοστασίου Δ’  Δρ. Πέτρο Ζεϊτουγιάν και την Υπεύθυνη του Εργαστηρίου Μαριλένα Ανδρούτσου.

«Η αναμόρφωση του clawback, η αντιμετώπιση του αθέμιτου ανταγωνισμού από τρίτες χώρες, καθώς η αδειοδότηση των ευρωπαϊκών προϊόντων είναι πολύ πιο δύσκολη και η στροφή στην βιοτεχνολογία μέσα από την ενίσχυση της συνεργασίας ελληνικών-ξένων επιχειρήσεων θα βοηθήσουν τη ελληνική φραμακοβιομηχανία να αναπτυχθεί. Αναμφίβολα είμαστε ανοικτοί σε συνεργασίες και είναι αποδεκτή και επιθυμητή κάθε ιδέα για περαιτέρω βελτίωση», ανέφερε ο  Διευθυντής Εργοστασίου Δ’ και παραγωγής της ΒΙΑΝΕΞ κ. Μακρής.

 

Διαβάστηκε 535 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.