Παρασκευή, 20η Μαίου 2022  8:38 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 20:38

Ο δήμαρχος Αγρινίου πρότεινε λύσεις για το πρόβλημα των απορριμμάτων του Μεσολογγίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εποικοδομητική συνάντηση του δημάρχου Αγρινίου με εκπρόσωπους του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου 

Κατόπιν σχετικού αιτήματος της Διοίκησης του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων του με τον Δήμαρχο Αγρινίου Γεώργιο Παπαναστασίου.

Η συνάντηση έλαβε χώρα σήμερα, Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, στο γραφείο του Δημάρχου Αγρινίου και εκ μέρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου παρέστησαν ο Προέδρος Κωνσταντίνος Πασιόπουλος και ο Αντιπροέδρος Νικόλαος Ρήγας.

Είχε η συνάντηση ως κεντρικό θέμα το φλέγον ζήτημα των σκουπιδιών που ταλανίζει το Μεσολόγγι το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου κ. Πασιόπουλος συζήτησε με τον Δήμαρχο Αγρινίου τις τελευταίες εξελίξεις και αναζήτησαν από κοινού τρόπους ώστε να βρεθούν λύσεις στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί για τους δημότες και για την τοπική αγορά του Μεσολογγίου.

Ο κ. Παπαναστασίου τόνισε ότι υπό φυσιολογικές συνθήκες ο Δήμος Αγρινίου θα ήταν πρόθυμος να προσφέρει χείρα βοηθείας στον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, ωστόσο ενημέρωσε πως επί του παρόντος δεν είναι σε θέση να πράξει κάτι τέτοιο, καθώς ο ΧΥΤΑ Στράτου είναι κορεσμένος και έχει διάρκεια ζωής μόλις λίγους μήνες.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, όπως εξήγησε ο κ. Παπαναστασίου, ο Δήμος Αγρινίου προχώρησε στην κατάθεση αιτήματος προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ανάκληση της υπουργικής απόφασης που διατάσσει τη μεταφορά σκουπιδιών του Μεσολογγίου στον ΧΥΤΑ Στράτου.

Παράλληλα ο Δήμαρχος Αγρινίου υπέδειξε τον ΧΥΤΑ Παλαίρου ως μία λύση που θα μπορούσε να δώσει προσωρινή ανάσα στο πρόβλημα του Μεσολογγίου, ενώ ενημέρωσε για την ύπαρξη ιδιωτικών εταιριών που ενοικιάζουν κοντέινερ με πρέσες με δυνατότητα μεταφοράς 30 τόνων σκουπιδιών ανά δρομολόγιο αντί των μόλις 8 τόνων ενός κοινού απορριμματοφόρου, αλλά και ιδιωτών που αναλαμβάνουν εξ ολοκλήρου την κατασκευή Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ).

Στη συζήτηση τέθηκε, ακόμα, το θέμα της λειτουργίας Επιχειρηματικού Πάρκου στην περιοχή του Μεσολογγίου και οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να υλοποιηθεί ο εν λόγω σχεδιασμός.

Στο κλείσιμο της συνάντησης ο κ. Παπαναστασίου διαβεβαίωσε τους κ. κ. Πασιόπουλο και Ρήγα ότι παραμένει στη διάθεση των τοπικών αρχών και φορέων του Μεσολογγίου για οποιαδήποτε περαιτέρω ενημέρωση και βοήθεια.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 186 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News

Τελευταία άρθρα στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα