Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  1:59 μμ
 
wm small
Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2022 20:42

VASS/KATSIONIS album “Ethical Dilemma” (2 Φεβρουαρίου 2022, Symmetric Records)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Artist: VASS/KATSIONIS

Album:            Ethical Dilemma

Genre:             Progressive/Power Metal

Label:              Symmetric Records

Street Date:    02/02/2022

Το Ethical Dilemma είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του τραγουδιστή των Terra 1nc0gnita, Billy Vass, και του πολύ-οργανίστα /μουσικού /παραγωγού, Bob Katsionis. Η ιδέα που ξεκίνησε αρχικά ως σόλο άλμπουμ για τον Vass, κατέληξε σε ένα progressive metal άλμπουμ, που δεν θα μπορούσε να κυκλοφορήσει δίχως να φέρει και το όνομα του καταξιωμένου Bob Katsionis. Έχοντας αυτό κατά νου, οι 2 συνεργάτες ένωσαν την αγάπη τους για την progressive metal μουσική, ο καθένας από τη δική του ξεχωριστή οπτική στη σύνθεση, και το αποτέλεσμα είναι ένα ταξίδι 8 τραγουδιών σε βάθος στις αλλαγές χρόνου, συνοδευόμενο από δυνατές κιθάρες, αρμονικά πλήκτρα και το μοναδικό φωνητικό εύρος 4 οκτάβων του Billy Vass. Φάνηκε ότι η συγκυρία ήταν κατάλληλη για τον Katsionis και τον Vass ώστε να συνεργαστούν σε κάτι τέτοιο, καθώς ο Vass είχε ένα διάλειμμα από τη σύνθεση τραγουδιών για τους Terra 1nc0gnita, ενώ και ο Bob είχε άφησε τις ευθύνες των δυνατών Firewind. Μαζί με τους παλιούς φίλους και συμπαίκτες του συγκροτήματος Bill DiBenedetto στα τύμπανα και Τέλη Καυκά, ενός από τους καλύτερους επαγγελματίες μπασίστες της Ελλάδας, άρπαξαν την ευκαιρία να ξεκινήσουν τη σύνθεση τραγουδιών, και το αποτέλεσμα είναι αυτός ο εξαιρετικός δίσκος.

Billy Vass:

"Είναι σίγουρα ένα concept άλμπουμ. Δεν ξεκίνησε έτσι. Όταν άρχισα να γράφω τους στίχους και τις μελωδίες, συνειδητοποίησα πώς η μουσική σε κάθε τραγούδι είχε μια «σταθερά». Επομένως, άθελά τους, οι στίχοι άρχισαν να παράγουν τη δική τους «σταθερά». Αν και τα τραγούδια δεν αφηγούνται μέσα από τους στίχους, υπάρχει ένα συγκεκριμένο θέμα σε όλα. Μπορείτε να έχετε μια πιο καθαρή εικόνα γι’ αυτό από τον τίτλο του άλμπουμ. Αυτή η συνεργασία έφερε στην επιφάνεια ό,τι καλύτερο από τις φωνητικές και στιχουργικές μου ικανότητες. Τα έδωσα όλα, την καρδιά και την ψυχή μου και νιώθω ότι αυτό το άλμπουμ είναι υπερβατικό».

Bob Katsionis:

«Γνωρίζω τον Billy Vass για πάνω από μια δεκαετία και πάντα έμενα έκπληκτος τόσο από τη χροιά της φωνής του, όσο και από τη σκηνική παρουσία του. Δίνοντάς μου την ευκαιρία να γράψω μουσική γι 'αυτόν, μπόρεσα να κινηθώ σε περιοχές που δεν έχω ξαναβρεθεί, ή τουλάχιστον δεν έχω ξαναβρεθεί από το 1998 όταν έπαιζα Progressive metal με την πρώην μπάντα μου, τους Retrospect. Το progressive metal της δεκαετίας του '90, όπως μας παρουσιάστηκε από τους Fates Warning, Queensryche και Conception ήταν το θεμέλιο μας, πάνω στο οποίο χτίσαμε το δικό μας φρούριο, το άλμπουμ “Ethical Dilemma”.

All Music by Bob Katsionis

All lyrics/vocal melodies by Billy Vass

Musicians:

BILLY VASS: Vocals

BOB KATSIONIS: Guitars & Keyboards

TELIS KAFKAS: Bass

BILL DI BENEDETTO: Drums

Credits:

Recorded and mixed at Sound Symmetry Studio

Produced & Mixed by Bob Katsionis

Mastered by Nasos Nomikos @ VU Productions

Get the album at: https://vass-katsionis.bandcamp.com/

 


 

Διαβάστηκε 682 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.