Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  4:25 πμ
 
wm small
Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2022 20:19

Μεσολόγγι: Εκδίδεται η βιογραφία του αντισυνταγματάρχη Σπύρου Μουστακλή.

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με τίτλο “ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΥΣΤΑΚΛΗΣ: Ένας Ελεύθερος Πολιορκημένος” εκδίδεται  από τις εκδόσεις ΛΕΙΜΩΝ ,η βιογραφία του αντισυνταγματάρχη Σπύρου Μουστακλή.

Ο Αντισυνταγματάρχη Σπύρου Μουστακλή, υπήρξε σπάνιο παράδειγμα ανένταχτου δημοκράτη αξιωματικού, ο οποίος αρχικά κυνηγήθηκε με εξορίες, πειθαρχικές διώξεις και στο τέλος βασανίστηκε απάνθρωπα από υπάνθρωπους της Χούντας και έγινε σύμβολο της αντίστασης στο δικτατορικό καθεστώς της 21ης Απριλίου 1967.

Στη βιογραφία του περιγράφονται όλες οι φάσεις της καριέρας του Σπύρου Μουστακλή, με παράθεση των πραγματικών γεγονότων, αλλά και αφηγήσεις τόσο της συζύγου του όσο και γνωστών δημοσιογράφων, στρατιωτικών και φίλων μέσα από τις οποίες ο αναγνώστης πληροφορείται λεπτομέρειες της σύντομης και πολυτάραχης ζωής του, που χαρακτηριζόταν από αφοσίωση στο καθήκον, ήθος και εντιμότητα. Εξού και η ελευθερία πνεύματος, η οποία δικαιολογεί τον τίτλο «Ένας Ελεύθερος Πολιορκημένος», αφού συν τοις άλλοις ο Σπύρος Μουστακλής ήταν τέκνο του Μεσολογγίου.

Παρά τον μεγάλο όγκο του, το βιβλίο διαβάζεται  εύκολα λόγω της μυθιστορηματικής αφήγησης της συγγραφέως και των εναλλαγών στην συναρπαστική ζωή του ήρωα, εκτός ίσως από την εξιστόρηση του μαρτυρίου του στην ΕΑΤ-ΕΣΑ, όπου ο αναγνώστης πρέπει να παίρνει βαθιές ανάσες για να αντέξει την οργή που του προκαλεί η περιγραφή της κτηνώδους βίας των βασανιστών και της απάνθρωπης αδιαφορίας των «γιατρών» για το μαρτύριο του Σπύρου Μουστακλή.

Το βιβλίο είναι από αυτά που πρέπει να διαβάσουν όλοι, όσοι έζησαν το αίσχος της Χούντας, αλλά και οι νεότεροι, για να θυμούνται οι μεν και να μαθαίνουν οι δε.

Πρόκειται για ένα συναρπαστικό αφήγημα, προϊόν ολόκληρης ζωής της Χριστίνας Δημητρακάκη-Μουστακλή. Τον πρόλογο υπογράφει ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας.

πηγή: messolonghinews.gr

Διαβάστηκε 765 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.