Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  9:06 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022 19:49

Λεωνίδας Κακούρης: Η εξέλιξη του Δούκα στις Άγριες Μέλισσες κι η Σμύρνη μου Αγαπημένη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Λεωνίδας Κακούρης ήταν καλεσμένος στο Youfly Radio και το DeliClassic με τον Παύλο Αγιαννίδη, τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, όπου μίλησε για την εξέλιξη του Δούκα Σεβαστού στον τρίτο κύκλο των «Άγριων Μελισσών», την ταινία «Σμύρνη μου Αγαπημένη», αλλά και για πολλά ακόμη. Με μία αναδρομή στο παρελθόν ο ηθοποιός μίλησε για την καριέρα του και την πορεία του στο θέατρο και την τηλεόραση. Τι προκάλεσε την αποχή του από την τηλεόραση; Με ποιους ανθρώπους δεν μπορεί να συνεργάζεται;

Ο αγαπημένος Λεωνίδας Κακούρης μίλησε μάλιστα για τον ρόλο του Δούκα στη συνέχεια των Άγριων Μελισσών, ενώ αποκάλυψε εκείνος τι θα ήθελε να δει από τον συγκεκριμένο χαρακτήρα. Απολαύστε τον!

Ο Δούκας Σεβαστός στον τρίτο κύκλο των Μελισσών

Ο Λεωνίδας Κακούρης, όπως αποκάλυψε δεν έχει να φοβηθεί κάτι από τον Δούκα Σεβαστό στις Άγριες Μέλισσες. «Δε συνηθίζω να φέρω αρνητικό πρόσημο […]. Μόνο καλά μπορώ να σκεφτώ. Φυσικά υπάρχει κόσμος που με φωνάζει Δούκα στο δρόμο, αλλά υπάρχει και κόσμος που με φωνάζει με το όνομά μου», ανέφερε χαρακτηριστικά για την αναγνωρισιμότητα που του έχει προσφέρει ο συγκεκριμένος ρόλος.

«Ήταν μία περίοδος πολύ ιδιαίτερη για όλους μας, οι Μέλισσες ήταν η μοναδική διαφυγή που είχε ο κόσμος, ενώ τα ρούχα είναι διαφορετικά, οι άνθρωποι είναι ίδιοι, οι ιστορίες δεν μας λένε κάτι καινούργιο για τις ανθρώπινες σχέσεις, τα ανθρώπινα πάθη, τις αδυναμίε», τόνισε μεταξύ άλλων ο Λεωνίδας Κακούρης για την επιτυχία της δραματικής σειράς του ANT1.

Φυσικά ο ηθοποιός δεν παρέλειψε να σχολιάσει ότι «θέλει τόλμη και αρετή για να μπορέσεις να μπεις σ’ έναν τέτοιον ήρωα. Δεν είναι ο πιο εύκολος άνθρωπος στον κόσμο». Παρόλα αυτά, όπως τόνισε «οι “κακοί” είναι ρόλοι που σου δίνουν τη δυνατότητα να μπεις σε μία σύνθετη ψυχολογία, σ’ έναν σύνθετο χαρακτήρα, που είναι αποτέλεσμα όλων των βιωμάτων που είχε και της ζωής που έζησε».

«Ο Δούκας κατέληξε να είναι ένας πολύ σκληρός άνθρωπος. Θέλει να έχει την εξουσία στα χέρια του. Θέλει να τον σέβονται όλοι. Εύκολα μπορείς να τον ξεγελάσεις με αυτό»

Ωστόσο, στον τρίτο κύκλο βλέπουμε ένα άλλο πρόσωπο του Δούκα Σεβαστού, είναι απομονωμένος, διωγμένος από τα παιδιά τους από τους χωριανούς του. «Αυτός ο σκληρός άνθρωπος τον τρίτο κύκλο τουλάχιστον δείχνει μικρές χαραμάδας ανθρωπιάς», αποκαλύπτει ο Λεωνίδας Κακούρης. «Κατεβαίνει από τον θρόνο του κι αρχίζει να καταλαβαίνει τα λάθη του. Εγώ σαν ηθοποιός θα ήθελα να το δω αυτό, αλλά δεν ξέρω τις βουλές της Μελίνας και του Πέτρου. Δείχνουν σημάδια ότι αυτός ο ήρωας ίσως αλλάξει από αυτό το σκληρό καβούκι».

Σμύρνη μου Αγαπημένη

Πέρα από τον Δούκα Σεβαστό, ο Λεωνίδας Κακούρης μίλησε για τη «Σμύρνη μου Αγαπημένη», για αυτό το «όνειρο της Μιμής Ντενίση», όπως αποκάλεσε την ταινία. Ανέλυσε τον ρόλο του, αλλά και την ιστορία που μαθαίνουμε μέσα από αυτό το φιλμ.

«Δε θα ήθελα ποτέ να ξαναβρεθούμε ως Έλληνες σε αυτή την τραγική διαπίστωση», είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στο «Προδωθήκαμε» του Δημήτρη Μπαλτατζή.

«Ό,τι κι αν διαιρέσεις με το κέρδος, την αρπαγή έχει αυτά τα αποτελέσματα: πολέμους και πρόσφυγες»

Η απουσία από τις θεατρικές παραστάσεις φέτος

Μολονότι ο ηθοποιός έχει τονίσει στο παρελθόν ότι το θέατρο είναι η ψυχοθεραπεία του, φέτος δεν το είδαμε σε κάποια παράσταση. Ο ίδιος σε αυτό δίνει μία ξεκάθαρη απάντηση:

«Βάση των δεδομένων συνθηκών δε θα μπορούσα να είμαι και σε μία θεατρική παράσταση. [Δεν θα μπορούσα] το βράδυ μετά από ένα δεκάωρο γύρισμα να πάω να κάνω 4-5 ώρες πρόβα και να γυρίσω να διαβάσω τις σκηνές της επόμενης μέρας. Με τόσο αβέβαιες συνθήκες προτίμησα να απέχω κι έκανα καλά, γιατί η κούραση δεν παλεύεται και δε θα μπορούσες να είναι αποδοτικός ούτε στο ένα ούτε στο άλλο».

Η αποχή από την τηλεόραση

Μπορεί ο Λεωνίδας Κακούρης να βρίσκεται στο προσκήνιο με τον ρόλο του ως Δούκας Σεβαστός στις Άγριες Μέλισσες, ωστόσο είχε περάσει μία περίοδο αποχής από την τηλεόραση. «Απείχα από την τηλεόραση και απείχε και η τηλεόραση από εμένα. Δεν υπήρχαν προτάσεις».

Ωστόσο, ο ηθοποιός τόνισε ότι «τώρα με πολύ χαρά διαπιστώνει ότι αρχίζει η τηλεόραση να δείχνει πολύ ωραία σημάδια» αναφερόμενος στην πλούσια μυθοπλασία.

«Όταν αυτοί που ποθούν να δημιουργήσουν κάτι θέλουν, εμείς οι καλλιτέχνες μπορούμε. Το πιστεύω ακράδαντα και στο ελληνικό θέατρο και στην ελληνική τηλεόραση»

Τέλος, ο Λεωνίδας Κακούρης δεν παρέλειψε να σχολιάσει ότι γενικά ο ηθοποιός έχει μία θετικότητα, μία παιδικότητα με κάθε ρόλο που ερμηνεύει, ενώ δεν έκρυψε ότι «δεν μπορεί να συνεργάζεται με ψώνια». «Δεν μπορώ να συνεργάζομαι με ανθρώπους που έχουν πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους, θέλω να περνάω καλά και να νιώθω ότι πηγαίνω ένα βήμα παρακάτω», τόνισε.

Απολαύστε ολοκληρωμένη την συζήτηση στο παρακάτω podcast.

youfly.com

 

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 784 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022 20:03
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.