Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  12:31 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022 23:54

ΣΟΦΙΑ ΟΡΘΗ - σειρά 81η

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

- Στη  Νορβηγία λένε την παροιμία: "Όσοι έχουν περάσει πολλά χρόνια παντρμένοι, τελικά αρχίζουν να μοιάζουνε μεταξύ τους".

- Από κάποιους φιλόσοφους της εποχής η αναγέννηση χαρακτηρίστηκε ως: "Θεία γενιά ντυμένη με την όψη του ανθρώπου".

- Η ζωή είναι και λυπητερή και χαρούμενη μαζί. Ερχόμαστε σ'ενα υπέροχο κόσμο, συναντιόμαστε εδώ, γνωριζόμαστε και προχωράμε κάμποσο μαζί. Ύστερα όμως χανόμαστε πάλι και φεύγουμε το ίδιο ξαφνικά κι ανεξήγητα όπως ήρθαμε.

- Τά άλογα γεννιούνται άλογα και άλογα μένουν. Ο άνθρωπος όμως δεν γεννιέται άνθρωπος. Μορφώνεται και γίνεται άνθρωπος. Πρέπει, λοιπόν, να αποκτήσουμε αγωγή και μόρφωση για να γίνουμε άνθρωποι.

- Ο ανθρωπισμός της αρχαιότητας συμβούλευε "Μέτρο, Αυτοκυριαρχία και Ψυχική Γαλήνη",

- Ο φιλόσοφος του Μεσαίωνα Τζορντάνο Μπρούνο υποστήριξε πως το διάστημα και το σύμπαν είναι άπειρο. Γι αυτό και τον έκαψαν ζωντανό μέσα στην αγορά της Ρώμης.

- Κατά τον Μεσαίωνα επικρατούσε η αντίληψη ότι η γή ήταν σταθερή και τα ουράνια σώματα περιστρέφονταν γύρω της. Σ' αυτό συνέβαλε τα μέγιστα η χριστιανική αντίληψη περί θεού, που κάθεται στο θρόνο του πάνω απ' όλα τα ουράνια σώματα και κυβερνάει τον κόσμο.

 

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AitoloakarnaniaBest.gr

 

Διαβάστηκε 1286 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022 00:11
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Φρίξος

Συντάκτης άρθρων, το περιεχόμενο των οποίων είναι το απόσταγμα εμπειριών και γνώσης γύρω απο τον άνθρωπο, τη ζωή, την κοινωνία, την ιστορία, την πολιτική κ.α. Τα άρθρα αυτά αποσκοπούν στην αυτοβελτίωση όλων μας.
Η γνώση είναι δύναμη !!!

Στην ίδια κατηγορία