Παρασκευή, 9η Ιουνίου 2023  10:35 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022 23:27

Θεοδωρίδου: «Όχι» στην 3η δόση για τους 18 και κάτω – Ποιοι εξαιρούνται

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δεν χρειάζονται αναμνηστική δόση έφηβοι και παιδιά – Δεν υπάρχει τέτοια σύσταση διευκρίνισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών
Ιδιαίτερη αναφορά στον εμβολιασμό των παιδιών έκανε σήμερα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στα ερωτήματα και τις απορίες πολλών κυρίως γονιών.

Η κα Θεοδωρίδου χαρακτήρισε τη συμμετοχή στον εμβολιασμό παιδιών πολύ ικανοποιητική και ξεκαθάρισε ότι «σχετικά με τους εμβολιασμούς παιδιών κι εφήβων, σε άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών δεν υπάρχει σύσταση από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών χορήγησης τρίτης δόσης. Τρίτη δόση χορηγείται σε άτομα κάτω των 18 ετών, εφόσον υπάρχει πρόβλημα ανοσοκαταστολής του ατόμου λόγω χρόνιου νοσήματος ή φαρμάκων» διευκρίνισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.
«Στα παιδιά εφήβους με διαπιστευμένη λοίμωξη συστήνεται η χορήγηση μιας δόσης εμβολίου μετά από τρεις μήνες. Στις περιπτώσεις που έχει γίνει η πρώτη δόση και ακολουθεί η νόσηση, δεν χρειάζεται η επιπλέον δόση», πρόσθεσε η Μαρία Θεοδωρίδου.

4η δόση

«Η επιτροπή εμβολιασμών στο Ηνωμένο Βασίλειο ανασκόπησε τα δεδομένα και κατέληξε στο ότι το πρόγραμμα με την 3η δόση προστατεύει. Όλες οι χώρες δίνουν προτεραιότητα στην 3η δόση. Η 4η δόση είναι κάτι για το μέλλον με τη μεταβολή επιδημιολογικών και κλινικών δεδομένων», είπε η κυρία Θεοδωρίδου. Για όσους νόσησαν, «το σχήμα του εμβολιασμού συστήνεται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών».

Παραλλαγή Όμικρον

«Η μετάλλαξη Ομικρον, με την ταχύτητα μετάδοσης της, μπορεί να προκαλέσει ανοσία σε ένα μέρος του πληθυσμού αλλά δεν μπορεί να δημιουργήσει την ανοσία της αγέλης. Ένας ιός που μας έχει δώσει τόσες παραλλαγές σε μικρό χρονικό διάστημα μπορεί να μας δώσει και στη συνέχεια. Οι εταιρείες που ετοιμάζουν εμβόλια με διαφορετικές συνθέσεις έχουν κατά νου την πιθανότητα να υπάρξει μια διαφορετική εξέλιξη από αυτή της εξασθένησης», ανέφερε.

pagenews.gr

Διαβάστηκε 623 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News