Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  11:01 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 03 Ιανουαρίου 2022 12:04

O Ναυπάκτου Ιερόθεος τοποτηρητής στη Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

H Αιτωλοακαρνανία πενθεί για την εκδημία του Μητροπολίτη κυρού Κοσμά ενώ αναμένεται και η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου.

Η ιεραρχία θα κάνει γνωστό και τον ορισμό του τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, ρόλο που αναλαμβάνει ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος

Η τοποθέτηση του γίνεται με βάση τους ισχύοντες κανόνες που προβλέπουν ως τοποτηρητή τον αρχαιότερο Μητροπολίτη εκ των όμορων Μητροπόλεων.

Όταν αποβιώσει ένας μητροπολίτης ή παραιτηθεί από τη θέση του η μητρόπολη δε θεωρείται κενή αλλά χηρεύουσα, διατελεί δηλαδή σε κατάσταση χηρείας.

Ο τοποτηρητής αναλαμβάνει άμεσα ως διοικητικός αντικαταστάτης έως ότου εκλεγεί και ενθρονιστεί νέος Μητροπολίτης.

Οι τοποτηρητές ασχολούνται μόνο με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να προβούν σε διοικητικές μεταβολές που έχουν να κάνουν με γραφεία μητρόπολης, μεταθέσεις κληρικών και εφημεριακών συμβουλίων σε ενορίες, αλλαγές σε μονές ή σε ιδρύματα της μητρόπολης που αναλαμβάνει έως ότου οριστεί νέος.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 415 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.