Τρίτη, 21η Μαίου 2024  7:16 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2021 19:23

Ποια ηλικία γάμου οδήγησε το 45% των ζευγαριών σε διαζύγιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το πότε θα παντρευτεί ένα ζευγάρι δεν ορίζει το αν θα είναι ευτυχισμένο ή όχι, όμως μια έρευνα αποδεικνύει ότι η ηλικία θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στη σχέση. Η έρευνα  διαπίστωσε ότι η ηλικία ήταν ανάμεσα στους κορυφαίους παράγοντες διαζυγίου. Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν πάρει διαζύγιο και απάντησαν σε ερωτήσεις για το ποιοι ήταν οι λόγοι που οδήγησαν στον χωρισμό τους.

Τους δόθηκε μία λίστα με συνηθισμένα προβλήματα στις σχέσεις και έπρεπε να απαντήσουν με ένα «ναι» ή ένα «όχι». Ο μέσος όρος που παντρεύτηκαν οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες ήταν τα 23 τους έτη, ενώ στο σύνολό τους ήταν 52.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι περισσότεροι θεωρούσαν την ηλικία σοβαρή αιτία διαζυγίου. Το 45% απάντησε «ναι» όταν ρωτήθηκε αν αυτή ήταν σημαντικός παράγοντας για τη διάλυση του γάμου τους. Σε ποσοστό 61,1% το ένα μέλος κάθε ζευγαριού το θεώρησε σοβαρό λόγο, ενώ σε 23.7% και οι δύο έδωσαν μεγάλη βαρύτητα στην ηλικία για τον χωρισμό τους.

Στα σχόλια που άφησαν ορισμένοι από τους διαζευγμένους τόνισαν πως ήξεραν για λίγο το ταίρι τους πριν πάρουν την απόφαση για μια τόσο μεγάλη δέσμευση, ενώ αρκετοί ήταν και εκείνοι που πίστευαν πως αν έδιναν λίγο χρόνο στη σχέση θα έπαιρναν μια ωριμότερη απόφαση για τον σύντροφο που θα επέλεγαν για τη ζωή τους.

Η αντίθετη άποψη

Μία άλλη έρευνα, ωστόσο, έδειξε ότι οι πιθανότητες για διαζύγιο μειώνονται όταν παντρεύεσαι στην δεκαετία των 20 μέχρι τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας των 30. Σύμφωνα πάντα με τον ερευνητή οι πιθανότητες για διαζύγιο αυξάνονται όταν παντρεύεσαι στο τέλος της δεκαετίας των 30 μέχρι τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας των 40.

Ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Utah, Nicholas Wolfinger,συγκέντρωσε στοιχεία για τους γάμους και τα διαζύγια στις ΗΠΑ, μεταξύ του 2006 και του 2010, με την έρευνά του να δημοσιεύεται διαδικτυακά στο Ινστιτούτο Μελετών Οικογένειας των ΗΠΑ. «Γνωρίζουμε πέρα από κάθε αμφιβολία ότι εκείνοι που παντρεύονται αφού κλείσουν τα 30 τους χρόνια, χωρίζουν πιο εύκολα από εκείνους που παντρεύονται μεταξύ 25 και 29 ετών. Πρόκειται για νέα εξέλιξη», επεσήμανε ο καθηγητής.

Πάντως, όπως τονίζουν οι ειδικοί και οι καθηγητές, το ότι ισχύουν σε έναν βαθμό τα παραπάνω στις ΗΠΑ δεν σημαίνει ότι έχουν και καθολική ισχύ σε όλες τις χώρες ή όλες τις σχέσεις στον κόσμο.

pronews.gr

Διαβάστηκε 1094 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.