Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  10:38 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2021 22:58

ΣΟΦΙΑ ΟΡΘΗ - σειρά 79η

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

- Οί σοφιστές πίστευαν ότι το περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλώνει ο άνθρωπος καθορίζει και τη γνώμη του για το σωστό και το λάθος.

- Κοινό σημείο του Αριστοτέλη και του Πλάτωνα ήταν το ερώτημα: "Πως πρέπει να ζεί και να πεθαίνει ο άνθρωπος"

- Κάποτε ο Σωκράτης στάθηκε μπροστά σ'ενα μαγαζί που πουλούσε του ... κόσμου τα πράγματα. Αφού έμεινε έτσι να κοιτάζει για λίγη ώρα, τελικά είπε: "Για δές πόσα πράγματα χρειάζονται οι Αθηναίοι για να ζήσουν". Και εννοούσε φυσικά ότι ο ίδιος δεν χρειαζόταν τίποτε απ' αυτά.

- Ο Μέγας Αλέξανδρος στάθηκε μπροστά στο σοφό Διογένη και τον ρώτησε ποιά ήταν η επιθυμία του. Του υποσχέθηκε δε να εκπληρώσει αυτή την επιθυμία όποια κι αν ήταν. Το μόνο που ζήτησε ο Διογένης από τον Αλέξανδρο ήταν να παραμερίσει και να μην του κρύβει τον ήλιο. "Μη μου αφαιρείς εκείνο που δεν μπορείς να μου δώσεις" του είπε. Έδειξε έτσι πως ήταν πιό ευτυχισμένος και πιό πλούσιος απο τον σπουδαίο στρατηλάτη, γιατί είχε ήδη ό,τι επιθυμούσε.

- Απαραίτητο στοιχείο της καλής και σωστής ζωής είναι η λύτρωση απο το φόβο του θανάτου.

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AitoloakarnaniaBest.gr

Διαβάστηκε 1479 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2021 23:09
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Φρίξος

Συντάκτης άρθρων, το περιεχόμενο των οποίων είναι το απόσταγμα εμπειριών και γνώσης γύρω απο τον άνθρωπο, τη ζωή, την κοινωνία, την ιστορία, την πολιτική κ.α. Τα άρθρα αυτά αποσκοπούν στην αυτοβελτίωση όλων μας.
Η γνώση είναι δύναμη !!!

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα