Κυριακή, 28η Απριλίου 2024  2:02 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2021 23:51

Σοβεί η κοινωνική κρίση – Φτωχικές γιορτές για χιλιάδες Αγρινιώτες!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σοβεί η κοινωνική κρίση – Φτωχικές γιορτές για χιλιάδες Αγρινιώτες!

«Γροθιά στο στομάχι» είναι οι αριθμοί των συνανθρώπων μας που ζητούν βοήθεια για να κάνουν γιορτές είτε από τις κοινωνικές δομές του Δήμου Αγρινίου είτε από τα συσσίτια της Εκκλησίας

Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας φαίνεται πως ήρθαν για να μείνουν, καθώς κάθε χρονιά όλοι και περισσότεροι συμπολίτες μας, ιδιαίτερα κατά την εορταστική περίοδο, αναμένουν βοήθεια ώστε να μπορέσουν να στρώσουν το γιορτινό τους τραπέζι ή να καλύψουν βασικά τους έξοδα λ.χ. για τα φάρμακά τους, την επιστροφή των παιδιών τους από την πόλη που φοιτούν και όχι μόνο.

Οι αριθμοί που δίνουν στη δημοσιότητα, μιλώντας στη «Σ» ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικών Δομών του δήμου Αγρινίου Κώστας Καλαντζής και ο εφημέριος του Αγίου Δημητρίου Αγρινίου και επικεφαλής των συσσιτίων της Αγίας Ευαγγελίστριας π. Κωνσταντίνος Καντάνης σοκάρουν και προβληματίζουν, καθώς προκύπτει ότι χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν ανάγκη στήριξης.

Παράλληλα να υπενθυμίσουμε πως αυτή είναι μια διάσταση του προβλήματος, καθώς δεν είναι μόνο οι συγκεκριμένοι αριθμοί, δεδομένου λ.χ. πως κάθε εκκλησία του Αγρινίου και των χωριών της περιοχής αναπτύσσει την δική της δραστηριότητα μέσω της οποίας ενισχύει πολύ περισσότερους συνανθρώπους μας.

«Οικογένειες ζητούν να καλύψουμε το κόστος ρεύματος»

Ο εφημέριος του Αγίου Δημητρίου Αγρινίου π. Κωνσταντίνος Καντάνης ανέφερε:

«τις τελευταίες δύο περίπου εβδομάδες υπήρχε προσέλευση επιπλέον 10 οικογενειών στα συσσίτια και έφτασε ο αριθμός στις 228 μερίδες φαγητού την ημέρα σε αντίστοιχο αριθμό συμπολιτών μας. Επιπλέον αρκετά άλλα πρόσωπα έρχονται και ζητάνε παντός τύπου βοήθεια. Τις τελευταίες ημέρες πάνω από 18 άτομα μας ζήτησαν την βοήθειά μας.

Επίσης πέραν όλων αυτών, κάθε μήνα 50 οικογένειες παίρνουν από τα συσσίτια του Αγίου Δημητρίου μεγάλα κιβώτια τροφίμων και όχι μόνο, τα οποία τα παρέχουμε σε συνεργασία με την Ένωση Εφοπλιστών. Για τα κιβώτια αυτά ήρθαν εκτάκτως και μας ζήτησαν βοήθεια και νέες οικογένειες. Υπήρχαν αιτήματα από οικογένειες για να καλύψουμε το κόστος ρεύματος ή και το κόστος της επιστροφής των παιδιών τους από τις πόλεις που φοιτούν.

Ο εφημέριος του Αγίου Δημητρίου Αγρινίου π. Κωνσταντίνος Καντάνης

Υπήρχαν αιτήματα βοήθειας για να εισαχθούν πολλά παιδιά που φοιτούν σε εστίες, διότι αν δεν επιτυγχάνονταν αυτό τα παιδιά αυτά, δεν θα μπορούσαν να σπουδάσουν. Μας βοηθάει και Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για να ενισχύσουμε τα συσσίτια. Αυξήθηκε πολύ ο κόσμος που ζητά κάποια βοήθεια ενόψει των εορτών.

Απευθυνόμαστε στους συμπολίτες μας να μας βοηθήσουν με τον τρόπο που μπορούν για να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Οι γιορτές συνεχίζονται, αλλά υπάρχει και ανάγκη για βοήθεια προς τον πλησίον μας και μετά τις γιορτές.

Παράλληλα προσπαθούμε μέσω των εθελοντών να συγκεντρώσουμε παιχνίδια για τα παιδιά των οικογενειών, που είναι στο συσσίτιο της Αγίας Ευαγγελιστρίας, ώστε να τους κάνουμε τις γιορτές πιο ευχάριστες. Μας ζητούν συνάνθρωποί μας βοήθεια για τα προμηθευτούν τα φάρμακά τους, διότι, είτε δεν έχουν ασφάλιση, είτε αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδά τους.

Δυστυχώς τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν και εντός του Αγρινίου και σε χωριά της περιοχής».

Βοήθεια σε επιπλέον 300 τουλάχιστον οικογένειες, που επλήγησαν από την πρόσφατη θεομηνία

Ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικών Δομών του δήμου Αγρινίου Κώστας Καλαντζής τόνισε:

«το κοινωνικό παντοπωλείο αυτές τις ημέρες προσφέρει γεύματα με κρέας σε 1.300 οικογένειες, ενώ επιπλέον πολλοί συμπολίτες μας ζητούν βοήθεια, καθώς φέτος δεν υπήρχε και η κατάλληλη απόδοση της αγροτικής καλλιέργειας, ενώ χάθηκαν και αρκετές θέσεις εργασίας συμπολιτών μας που έφευγαν εκτός νομού για δουλειά, με αποτέλεσμα περισσότεροι συμπολίτες μας να έχουν ανάγκη και να μας ζητούν την βοήθειά μας.

Τουλάχιστον 350 οικογένειες χρειάζονται την βοήθειά μας εκτάκτως, ενώ λόγω των γεγονότων θα συνεισφέρουμε απλόχερα σε επιπλέον 300 τουλάχιστον οικογένειες σε όλο το φάσμα του δήμου που επλήγησαν από την πρόσφατη θεομηνία, σε αρκετά χωριά του δήμου μας. Κάναμε καλό προγραμματισμό ώστε να βοηθήσουμε, ενώ πάντα υπάρχει ο από μηχανής Θεός που μας βοηθάει.

Ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικών Δομών του δήμου Αγρινίου Κώστας Καλαντζής

Υπάρχουν εταιρείες, επιχειρηματίες και απλοί συμπολίτες μας που βοηθάνε. Μας προβληματίζει όμως μέχρι ποιο σημείο θα φτάσουν οι ανάγκες του κόσμου και θέλουμε να πιστεύουμε πως αυτό το λίγο που μπορούμε να προσφέρουμε πως είναι ουσιαστικό.

Ο δήμος Αγρινίου είναι από τους ελάχιστους δήμους ανά την Ελλάδα που διαθέτει κοινωνικό παντοπωλείο, ενώ παράλληλα διαθέτουμε και το ΤΕΒΑ. Διαθέτουμε δηλαδή δύο πυλώνες στήριξης προς τους συμπολίτες μας. Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να συνεισφέρουμε με όποιον τρόπο μας ζητάνε και μπορούμε.

Για τις γιορτές μόνο το κρέας κοστίζει αρκετές δεκάδες χιλιάδες, ενώ υπάρχει μεγάλη «αγκαλιά» και διάθεση να προσφέρουμε. Τα δύο κιλά ρύζι, κρέας κλπ που προφέρει ο κόσμος είναι σημαντική βοήθεια. Διαθέτουμε και τα συσσίτια του δήμου Αγρινίου όπου εκεί καθημερινά είναι 115 ωφελούμενοι.

Συνεπώς, θα πρέπει να υπερβούμε τον εαυτό μας, καθώς συχνά χρειάζονται βοήθεια και άλλοι συμπολίτες μας, συνάνθρωποί μας που ζουν δίπλα μας, στην γειτονιά μας, στο χωριό μας και όχι μόνο, καθώς έχει τύχη να βοηθήσουμε και συμπολίτες μας που βρέθηκαν τυχαία στο Αγρίνιο και είχαν ξεκάθαρα ανάγκη».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 724 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.