Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  10:58 μμ
 
wm small
Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2021 18:23

Καφές: Οκτώ τρόποι να βελτιώσετε τα ευεργετικά οφέλη του

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αρκετοί αναρωτιούνται αν η καθημερινή ποσότητα καφεΐνης που καταναλώνουν ζημιώνει την υγεία τους ή αν τελικά έχει κάποια οφέλη αυτός ο εθισμός.

Η επιστημονική κοινότητα συμφωνεί ότι τα οφέλη της κατανάλωσης καφέ είναι κυρίως υγιεινά, καθώς είναι μια μεγάλη πηγή αντιοξειδωτικών, όμως υπάρχουν και αρκετοί τρόποι ώστε τα «αρνητικά» του καφέ να περιοριστούν.

Αν θέλετε να πιείτε καφέ μετά τις 2 μ.μ. προτιμήστε τον ντεκαφεϊνέ

Η κατανάλωση καφέ αργά μέσα στην ημέρα είναι πιθανόν να βλάψει την ποιότητα του ύπνου μας. Η επιλογή του ντεκαφεϊνέ είναι η ιδανική λύση σε αυτό το πρόβλημα.

Μην φορτώνετε τον καφέ με ζάχαρη

Καλό θα ήταν να αποφεύγουμε τη ζάχαρη στον ημερήσιο καφέ μας. Εάν μετατρέπουμε τον καφέ μας σε τουλούμπα, τότε σίγουρα τα ευεργετικά οφέλη του περιορίζονται.

Επιλέξτε μια ποιοτική μάρκα καφέ, κατά προτίμηση βιολογική

Εάν ανησυχείτε για τη μόλυνση του καφέ σας από φυτοφάρμακα, επιλέξτε μια ποιοτική και βιολογική μάρκα.

Αποφύγετε να πίνετε πολύ πάνω από 2 κούπες την ημέρα

Η υπερβολική κατανάλωση καφέ μπορεί να προκαλέσει δυσμενείς παρενέργειες. Ωστόσο, αυτό εξαρτάται από την ποσότητα καφεΐνης που καταναλώνεται και την ατομική ανοχή σε αυτή.

Προσθέστε λίγη κανέλα στον καφέ σας

Καρυκεύστε τον καφέ σας με λίγη κανέλα. Όχι μόνο έχει ωραία γεύση, αλλά μπορεί επίσης να βελτιώσει την υγεία σας.

Αποφύγετε τις κρέμες με χαμηλά λιπαρά και τις τεχνητές κρέμες

Οι κρέμες που δεν είναι γαλακτοκομικές είναι εξαιρετικά επεξεργασμένες και μπορεί να περιέχουν αμφισβητήσιμα συστατικά. Αν σας αρέσει να αραιώνετε τον καφέ σας με κρέμα, σκεφτείτε να επιλέξετε πλήρες γάλα.

Προσθέστε λίγο κακάο στον καφέ σας

Μπορείτε να συνδυάσετε τα οφέλη του καφέ και της μαύρης σοκολάτας προσθέτοντας μια δόση κακάο σε σκόνη στον καφέ σας.

Ένα πίνετε καφέ φίλτρου, προτιμήστε το χάρτινο φίλτρο

Ο καφές περιέχει καφεστόλη, μια ένωση που μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα. Μπορούμε να μειώσουμε την ποσότητα της καφεστόλης στον καφέ μας χρησιμοποιώντας ένα χάρτινο φίλτρο.

Ο καφές είναι ένα δημοφιλές ρόφημα γνωστό με πολλά διεγερτικά αποτελέσματα. Η υψηλή πρόσληψη καφέ συνδέεται με διάφορα οφέλη για την υγεία. Ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βελτιώσετε ακόμη περισσότερο αυτά τα οφέλη.

Το πιο σημαντικό είναι η αποφυγή της ζάχαρης. Αντίθετα, μπορείτε να αρωματίσετε τον καφέ σας προσθέτοντας λίγη κανέλα ή κακάο.

pronews.gr

Διαβάστηκε 918 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.