Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  3:11 μμ
 
wm small
Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2021 19:43

Υπνωτικά της φύσης: Οι δέκα καλύτερες τροφές για να κοιμηθείς «σαν πουλάκι»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο ύπνος αποτελεί ένα από τα καλύτερα πράγματα στη ζωή ενός ανθρώπου.

Μάλιστα, πολλοί ισχυρίζονται πως αποτελεί τη μεγαλύτεροι απόλαυση.

Ωστόσο, κάποιοι δεν μπορούν να κοιμηθούν εύκολα.

Σε αυτό ίσως να φταίει και η διατροφή τους.

Αν αντιμετωπίζετε κι εσείς πρόβλημα, με τον ύπνο σας, δεν έχετε παρά να δείτε την ακόλουθη λίστα. Αναλυτικότερα:

Ακολουθούν οι δέκα καλύτερες τροφές που βοηθούν στον ύπνο:

– Αμύγδαλα: Περιέχουν επίσης τρυπτοφάνη και μαγνήσιο και είναι άκρως αντιοξειδωτικά. Αυξάνουν τα επίπεδα σεροτονίνης, της ορμόνης που παράγει ο εγκέφαλός μας όταν είμαστε χαρούμενοι και ικανοποιημένοι, αλλά και της μελατονίνης, της ορμόνης που ρυθμίζει το βιολογικό μας ρολόι. Αποτελούν επίσης εξαιρετική πηγή μαγνησίου, γεγονός που μας βοηθά να κοιμηθούμε ευκολότερα.

– Γαλοπούλα: Η γαλοπούλα είναι πλούσια σε τρυπτοφάνη, μια ουσία που μας βοηθάει να χροτάσουμε γρήγορα, ενώ προάγει τον βαθύ ύπνο. Δοκιμάστε να φάτε μια μερίδα γαλοπούλα με λαχανικά για βραδινό μερικές φορές την εβδομάδα και θα παρατηρήσετε τη διαφορά.

– Χαμομήλι: Αποτελεί ιδανική βραδινή επιλογή χαλαρωτικού ροφήματος, καθώς εκτός του ότι περιέχει μεταξύ άλλων πλήθος τερπενοειδών και φλαβανοειδών, ουσίες που προσφέρουν ουσιαστική αντιοξειδωτική δράση και προστασία στον οργανισμό από φθορές και νόσους που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες, απαλύνει πολλά δυσάρεστα συμπτώματα του πεπτικού συστήματος, ανακουφίζει από τους πόνους της περιόδου και βεβαια μας χαλαρώνει.

– Ακτινίδιο: Πλούσιο σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικές ουσίες, το ακτινίδιο ενισχύει το ανοσοποιητικό και προστατεύει τα κύτταρα. Ιι ερευνητές το κατατάσσουν και στη λίστα με τις υπερτροφές που μας βοηθούν να κοιμόμαστε καλύτερα. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι θετικές επιδράσεις του φρούτου σε σχέση με τον ύπνο βασίζονται στις αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει αλλά και στα επίπεδα σεροτονίνης που παρέχει στον οργανισμό. Η σεροτονίνη είναι ένας νευροδιαβιβαστής του εγκεφάλου ρυθμίζει τη διάθεση και μας βοηθά να χαλαρώσουμε ώστε να κοιμηθούμε πιο εύκολα.

– Κεράσια: Μια από τις καλύτερες τροφές για να κοιμάστε καλύτερα και περισσότερο είναι τα κεράσια. Η μελατονίνη που περιέχεται στα κεράσια βελτιώνει τις συνήθειες του ύπνου σας.

– Σοκολάτα υγείας: Η σοκολάτα υγείας βγαίνει σε χιλιάδες διαφορετικά είδη και γεύσεις. Αυτή η τροφή διεγείρει την παραγωγή της σεροτονίνης, η οποία χαλαρώνει το μυαλό και το σώμα σας.

– Ψάρια, όπως σολομός ή τόνος ή μπακαλιάρος: Ψάρια όπως ο τόνος, ο σολομός και ο μπακαλιάρος είναι πλούσια πηγή σε Ω3 λιπαρά οξέα, τα οποία ρυθμίζουν τον κύκλο του ύπνου και συνεπώς αποτελούν ένα ιδανικό πιάτο για βραδινό, αν θέλεις να κοιμάσαι καλύτερα και πιο ποιοτικά το βράδυ.

– Μέλι: Περιέχει γλυκόζη, η οποία στέλνει μήνυμα στον εγκέφαλό σας να μειώσει την δράση της ορεξίνης, μιας ουσίας η οποία σχετίζεται άμεσα με την αϋπνία.

– Γάλα: Το γάλα είναι πλούσιο σε τρυπτοφάνη και ασβέστιο. Το τελευταίο βοηθά την τρυπτοφάνη να απορροφηθεί καλύτερα στο σώμα σας.

– Αβοκάντο: Είναι πλούσιο σε βιταμίνη B, η οποία βοηθάει στην ρύθμιση του ύπνου.

pronews.gr

Διαβάστηκε 1154 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.