Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:18 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2021 20:13

Νέα ήθη - νέες τεχνικές: Μετέτρεψαν τον γενετικό κώδικα του κορωνοϊού σε μελωδία! (βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι δημιουργοί της κορωνο-μουσικής διαβεβαιώνουν ότι όλα τα κομμάτια έχουν μια «μοναδική viral μελωδία» και πρόκειται για «απευθείας μουσική αναπαράσταση του γενετικού κώδικα», που δεν έχει υποστεί οποιαδήποτε αλλαγή ή μοντάζ.

Το αμερικανικό πρότζεκτ ViroMusic έχει δημιουργήσει μουσικά θέματα βασισμένα στον γενετικό κώδικα του κορωνοϊού.

Μέχρι στιγμής οι μουσικοί έχουν καταφέρει να εξάγουν 10 χιλ. μουσικά κομμάτια, τα οποία διατίθενται προς πώληση ως NFT στο διαδίκτυο.

Αρκετές από τις κορονο-συνθέσεις έχουν ανεβεί στο κανάλι του πρότζεκτ ViroMusic, στο YouTube.

Τα μουσικά κομμάτια είναι αποτέλεσμα μιας διαδικασίας που οι μουσικοί αποκαλούν: «Ηχοποίηση DNA» και κατά την οποία κάθε γράμμα του γενετικού κώδικα αντικαθίσταται με μια μουσική νότα και στη συνέχεια ο αλγόριθμος ενός software αναζητά τα μέρη που ακούγονται καλύτερα.

Στο τέλος, οι ήχοι μετατρέπονται σε μουσική, η οποία αναπαράγεται από επαγγελματίες μουσικούς που παίζουν όργανα όπως τσέλο, κιθάρα, μπάσο ή συνθεσάιζερ, μεταξύ άλλων.

Οι δημιουργοί διαβεβαιώνουν ότι όλες οι κορονο-μουσικές έχουν μια «μοναδική viral μελωδία» και αποτελούν «απευθείας μουσική αναπαράσταση του γενετικού κώδικα» που δεν έχει υποστεί καμιάς μορφής επεξεργασία ή μοντάζ.

Δείτε τα βίντεο:

pronews.gr

Διαβάστηκε 829 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2021 20:18
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.