Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  10:00 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2021 18:08

Ο Μητσοτάκης πήγε στην Ιερά Σύνοδο και όλοι οι Μητροπολίτες φόρεσαν τις μάσκες τους

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με μάσκες και μέτρα υποδέχθηκαν τον πρωθυπουργό οι ιεράρχες στη Μονή Πετράκη. Όμως, στην προηγούμενη συνεδρίασή τους οι μάσκες ήταν από ανύπαρκτες έως λιγοστές.

Είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός περνά το κατώφλι του Συνοδικού Μεγάρου της Μονής Πετράκη για να παραστεί σε συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, και μάλιστα με μια ατζέντα που, λόγω της πανδημίας, περιλαμβάνει πολλά περισσότερα από τα συνήθη θέματα των σχέσεων Εκκλησίας – Κράτους.

Γιατί σε αυτή τη συνάντηση ένα από τα ακανθώδη ζητήματα είναι αναμφίβολα τα μέτρα που πρέπει τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων να τηρηθούν στους ναούς από τους κληρικούς και τους υπαλλήλους των ενοριών. Να ελέγχουν, δηλαδή, εάν οι πιστοί τηρούν τα μέτρα και έχουν πιστοποιητικά εμβολιασμού η αρνητικά τεστ κορονοϊού. Υπενθυμίζεται ότι επισήμως η Ιερά Σύνοδος έχει δηλώσει την αδυναμία της να επιβλέψει την τήρηση των μέτρων εντός των εκκλησιών, παρά το γεγονός ότι τάσσεται υπέρ της τήρησής τους.

Αυτή η… δυσκολία θα μπορούσε κανείς να πει ότι αποτυπώνεται και σε δύο φωτογραφίες.

Η μια δείχνει τους Μητροπολίτες πριν από την επίσκεψη του πρωθυπουργού, στην τελευταία δηλαδή συνεδρίαση της ΔΙΣ στις 2 Δεκεμβρίου. Και σε αυτή κανείς ιεράρχης δεν φορά μάσκα:

Η άλλη είναι σημερινή, δηλαδή από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μονή Πετράκη, όπου άπαντες οι Μητροπολίτες, μηδενός εξαιρουμένου, φορούν τις μάσκες τους κανονικά πλάι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νίκη Κεραμέως.

Και μάλιστα φορούν όλοι μάσκες όχι μόνο εντός, αλλά και εκτός του Συνοδικού Μεγάρου.

Ο μόνος που έβγαλε τη μάσκα του ήταν ο Αρχιεπίσκοπος, αλλά ήταν την ώρα που μιλούσε στο μικρόφωνο.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού έγινε σε πολύ θετικό κλίμα. Τον υποδέχθηκε ο ηγούμενος της Μονής Πετράκη και ο Αρχιεπίσκοπος του είπε ότι για τους Μητροπολίτες είναι μεγάλη τιμή που βρίσκεται στη συνεδρίασή τους.. “Η τιμή είναι δική μου” απάντησε ο πρωθυπουργός, ο οποίος παρακολούθησε τη συνεδρίαση. Στην αρχή του απονεμήθηκε το μετάλλιο της Ιεράς Συνόδου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Οι κύριοι Μητσοτάκης και Ιερώνυμος με τη συνάντησή τους στέλνουν κοινό ισχυρό μήνυμα απέναντι στους αρνητές, αρκετοί εκ των οποίων εξακολουθούν να βρίσκονται στον ευρύτερο εκκλησιαστικό χώρο.

Μετά την προσφώνησή του, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος επέδωσε στον Πρωθυπουργό το Αναμνηστικό Μετάλλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, την κοπή του οποίου αποφάσισε για να τιμήσει την Επέτειο των διακοσίων ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως.

Κοινή διαπίστωση του Πρωθυπουργού και του Μακαριωτάτου αποτέλεσε η ανάγκη να επιδειχθεί ιδιαίτερη προσοχή και επιμονή στη γενική προσπάθεια για τον καθολικό εμβολιασμό του πληθυσμού, ιδιαίτερα στις περιοχές όπου υπάρχει χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Αναγνωρίσθηκε επίσης η σημασία της πιστής τήρησης των μέτρων πρόληψης και προστασίας κατά του κορονοϊού. Πολιτεία και Εκκλησία της Ελλάδος, πάντα στο πλαίσιο των διακριτών ρόλων και αρμοδιοτήτων τους, αντιμετωπίζουν όχι μόνο την πανδημία, αλλά και όσους την εργαλειοποιούν, αναζητώντας ή ακόμη και υποδαυλίζοντας εντάσεις στις σχέσεις μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας, όπως αναφέρει σχετική ενημέρωση,

Πηγή: thetoc.gr

Διαβάστηκε 692 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/