Σάββατο, 4η Μαίου 2024  5:55 πμ
 
wm small
Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2021 21:20

Παναιτωλικός: Αφόρητο αποτέλεσμα, οφείλει να κοιτάξει μπροστά

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Από τον παράδεισο στην κόλαση βρέθηκε χθες ο Παναιτωλικός. Μαζί του και 1.300 ηρωικοί οπαδοί που αψήφησαν το κρύο και την μπόρα, στηρίζοντας την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του Τίτορμου. Μάλιστα με τη λήξη του αγώνα χειροκρότησαν την ομάδα, παρά την πίκρα τους.

Τέτοια «αυτοκτονική» εμφάνιση είχαμε καιρό να δούμε στο Αγρίνιο. Εάν το παιχνίδι είχε διαφορετική εξέλιξη και με δεδομένες τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, μια ισοπαλία θα μπορούσε να θεωρηθεί από ανεκτό έως θετικό αποτέλεσμα.

Από την στιγμή, όμως, που βρίσκεσαι μπροστά με προβάδισμα δυο τερμάτων, παίζεις με παίκτη παραπάνω και ο αντίπαλος πελαγοδρομεί μεσοαμυντικά, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να πετάξεις δυο υπερπολύτιμους βαθμούς στην έδρα σου.

Ο Ιωνικός ήταν μεν μαχητικός, αλλά οι ποδοσφαιριστές του, με εξαίρεση τον Αοσμάν, δεν ξεχειλίζουν από ποιότητα. Ακόμα και οι έμπειροι Ρομαό και Τσιγκρίνσκι, αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα, με τον 37χρονο Τογκολέζο να «κρεμάει» ουσιαστικά την ομάδα του, με το πέναλτι και την αποβολή του.

Απειλήθηκε ελάχιστα, πιέστηκε στην επανάληψη, δέχθηκε αστεία γκολ

Η μεσοαμυντική λειτουργία του Τίτορμου αν και ήταν σε γενικές γραμμές αποτελεσματική, «προδόθηκε» από ατομικά λάθη, έλλειψη συγκέντρωσης και αποφασιστικότητας.

Ο κίπερ Μελίσσας ήταν σταθερός στις εξόδους του, αλλά το βρεγμένο τερέν τον δυσκόλεψε. Οι Νικαιώτες είχαν τρεις καλές ευκαιρίες, στις δυο από τις οποίες σκόραραν.

Ανεπίτρεπτο να «ανοίγει» το τείχος σε ένα κάκιστα εκτελεσμένο φάουλ, ανεπίτρεπτο να είναι μόνος του ο Ντάλσιο μετά την ασταθή επέμβαση του Μελίσσα. Ο πρώην κυανοκίτρινος «πολυθεσίτης» στάθηκε και τυχερός, καθώς εάν η μπάλα δεν είχε κοντράρει στο πόδι του Αποστολάκη, ήταν απίθανο να καταλήξει στα δίχτυα.

Οι Χουχούμης κι Αποστολάκης δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα. Ο Χουχούμης, βέβαια, ήταν αυτός που δημιούργησε το ρήγμα στο τείχος. Ο Αποστολάκης, από την άλλη, είχε σταθερότατη παρουσία, βγάζοντας εξαιρετική μεγάλη μπαλιά στο Βέργο στη φάση του 2-0.

Οι στόπερ Βργκοτς και Κορνέλιους περιόρισαν τους αντίπαλους επιθετικούς σε γενικές γραμμές. Στο δεύτερο μισό, όταν ο Τίτορμος οπισθοχώρησε, δέχθηκαν πίεση και ανταποκρίθηκαν στο ψηλό παιχνίδι. Ο Κροάτης αμυντικός, βέβαια, δεν έπεισε με την παρουσία του. Παραχώρησε πολλά «εύκολα» κόρνερ, υπέπεσε στο ανούσιο  φάουλ του 2-1, ενώ έστρωσε την μπάλα στον Βαφέα στο 2-2, απομακρύνοντας κάκιστα.

Οι Φλόρες-Αντούνες κέρδισαν τη μάχη του κέντρου. Στο δεύτερο μέρος, όμως, οπισθοχώρησαν κι αυτοί, παρασυρόμενοι από το αίσθημα διαφύλαξης της νίκης. Ο Τσιγγάρας αγωνίστηκε ελάχιστα και δεν μπορεί να κριθεί, όπως και ο Λουί.

Μελανό σημείο η μεσοαμυντική συμπεριφορά στο γκολ της ισοφάρισης. Είναι απαράδεκτο στο 90ο λεπτό, μετά από ελεύθερο λάκτισμα, με παίκτη παραπάνω και τρεις κεντρικούς χαφ στο γήπεδο να δέχεσαι επίθεση από τον κεντρικό άξονα, χάνοντας όλες τις προσωπικές μονομαχίες.

Πέτυχε δυο γκολ, έπρεπε να βάλει άλλα τόσα- Μοιραίος ο Μόρσεϊ

Όσον αφορά τη μεσοεπιθετική λειτουργία, οι μοναδικοί που μπορεί να αξιολογηθούν αρνητικά ήταν ο Μόρσεϊ κι ο Μπαρμπόσα (αντικατέστησε τον Μεντόζα στο 60’).

Ο Σουηδός εξτρέμ είχε τρεις τελικές από το 78’ μέχρι την αντικατάστασή του, οι δυο εκ των οποίων ΕΠΡΕΠΕ να γίνουν γκολ και να τελειώσει το ματς. Υπάρχει και μια φάση που μαρκάρεται άτσαλα από τον Ντάλσιο εντός περιοχής, αλλά δεν πέφτει για πέναλτι. Γενικά δείχνει στοιχεία ποδοσφαιρικής αφέλειας, παρά τα εξαιρετικά σωματικά προσόντα που διαθέτει.

Ο Μπαρμπόσα δεν μπόρεσε ποτέ να μπει στο κλίμα του αγώνα. Αντίθετα ο Μεντόζα για όσο αγωνίστηκε είχε συνεισφορά στην ανάπτυξη της ομάδας, κέρδισε αρκετά φάουλ, ενώ ευστόχησε και στο πέναλτι.

Εξαιρετικός και ο Ντουάρτε, που ταλαιπώρησε τον Βαλεριάνο και ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου για την αντίπαλη εστία. Άψογη και η εκτέλεση του στο 2-0. Η αντικατάστασή του, όπως κι αυτή του Μεντόζα, ξένισε πολλούς, αλλά αμφότεροι φάνηκε να έχουν μικροενοχλήσεις.

Ο Καρέλης ήταν μαχητικός για όσο αγωνίστηκε, έχοντας κλασική ευκαιρία για γκολ στο 14’. Περισσότερο επιδραστικός, όμως, ήταν ο Βέργος, που μοίρασε μαεστρικά την μπάλα τόσο στον Ντουάρτε για το 2-0, όσο και στον Μόρσεϊ που έχασε το άχαστο.

Δικαιολογημένα έξαλλος ο Αναστασίου, αλλά η προσπάθεια συνεχίζεται

Σκασμένος ήταν ο προπονητής του Παναιτωλικού με τη λήξη του αγώνα. Και πώς να μην είναι με τέτοια απρόσμενη εξέλιξη; Όσοι βρέθηκαν κοντά στον αγρινιώτικο πάγκο έγιναν μάρτυρες των έντονων παραπόνων που είχε από τους ποδοσφαιριστές του για την αδικαιολόγητη οπισθοχώρησή τους στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Έλληνας κόουτς εργάζεται σωστά και μεθοδικά, αλλά τα ατομικά λάθη κρατούν την ομάδα στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας. Με μεταγραφική ενίσχυση και περαιτέρω δουλειά σε τομείς όπως η ψυχολογία και η διαχείριση των αποτελεσμάτων, ο Τίτορμος μπορεί να τα πάει πολύ καλύτερα στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος.

Οι δοκιμασίες που έχει να αντιμετωπίσει, βέβαια, μόνο εύκολες δεν είναι. Την Τρίτη ξεκινά ο δεύτερος γύρος με επικίνδυνη έξοδο στην Τρίπολη και οι Αρκάδες έχουν ως αυτοσκοπό τη νίκη στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Διαθέτουν, άλλωστε, μια από τις πιο σκληροτράχηλες ομάδες της κατηγορίας και ειδικά στην έδρα τους είναι ισχυρότατοι.

Ακολουθεί το κρισιμότατο εντός έδρας ματς με τον Ατρόμητο. Οι Αγρινιώτες, λοιπόν, πρέπει να αφήσουν πίσω την ψυχρολουσία ενάντια στον Ιωνικό και βήμα-βήμα να διεκδικήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς, ώστε να αποβάλλουν νωρίς το άγχος του υποβιβασμού.

Νικόλας Δρέλλιας

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 615 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.