Πέμπτη, 27η Ιανουαρίου 2022  9:29 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2021 13:59

Επίσκεψη Δημάρχου στο Νηπιαγωγείο Αγρινίου "ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΑΔΗ"

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Δήμαρχος Αγρινίου επισκέφθηκε το Ειδικό Νηπιαγωγείο Αγρινίου «Μαρία Δημάδη» και στόλισε, μαζί με τους μικρούς μαθητές, το χριστουγεννιάτικο δένδρο. 

Ο Γιώργος Παπαναστασίου είχε την ευκαιρία να  συνομιλήσει με την Διευθύντρια Γιάννα Χαρδαλιά για την καθημερινότητα των 11 μαθητών και των εκπαιδευτικών τους.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η οποία τιμάται  στις 3 Δεκεμβρίου,  οι μαθητές ζωγράφισαν ένα πανό και έγραψαν  : «Όλοι ίσοι, όλοι διαφορετικοί» που θα αναρτηθεί στην είσοδο του Νηπιαγωγείου. 

«Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία μας δίνει την ευκαιρία να αναφερθούμε στην ανάγκη δρομολόγησης λύσεων για τη διασφάλιση της θέσης τους στην κοινωνία. Ξεκινώντας από τα μικρά παιδιά να χτίσουμε μια κοινωνία αλληλεγγύης  με ισότιμη πρόσβαση στη μόρφωση, στην εργασία, στην κοινωνία. 

Σε αυτό το πλαίσιο αναλάβαμε την πρωτοβουλία της συνεργασίας με τον Ναυτικό Όμιλο Μεσολογγίου για ένα πρόγραμμα που αφορά στα Άτομα με κινητική αναπηρία. Προχωρούμε στη λειτουργία τμήματος ιστιοπλοΐας ΑμεΑ. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην ενσωμάτωση  ακόμη περισσότερων ατόμων με αναπηρία στο άθλημα της ιστιοπλοΐας. Η επαφή με τη θάλασσα λειτουργεί θεραπευτικά, ενώ ενισχύει την κοινωνικοποίηση και τη σωματική ενδυνάμωση των ατόμων με κινητικά προβλήματα», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Αγρινίου. 

Ήδη,  πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των μελών του Ναυτικού Ομίλου με εκπροσώπους συλλόγων και φορέων οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση. Τις επόμενες εβδομάδες θα οριστικοποιηθεί ο τρόπος υλοποίησης του προγράμματος. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ηλιαχτίδας, της ΕΛΕΠΑΠ, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Μαρία Δημάδη και του  Ειδικού Γυμνασίου-  Λυκείου Αγρινίου.

Διαβάστηκε 150 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News

Τελευταία άρθρα στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα