Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:38 πμ
 
wm small
Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021 18:20

Συγκλονιστικό βίντεο για τις δολοφονίες γυναικών: «Μη με αφήσεις ποτέ» – Δείτε το μέχρι το τέλος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Παρακολουθείστε μέχρι το τέλος ένα συγκλονιστικό βίντεο για τις δολοφονίες γυναικών με  αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών στις 25 Νοεμβρίου.

Μια σχέση που όταν ξεκίνησε φάνταζε ιδανική. Τα «σημάδια» ήταν εκεί, ωστόσο κανείς δεν τους έδινε σημασία. Μέχρι που όλα άρχισαν να αλλάζουν και ο άνδρας έγινε ένας κτητικός σύντροφος, που στην αρχή κακοποιούσε και εν τέλει σκότωσε τη σύντροφό του,  πετάγοντάς την στον γκρεμό.

Όπως και στην περίπτωση της Γαρυφαλλιάς, που την σκότωσε ο σύντροφός της στη Φολέγανδρο.

Η σχέση αυτή περιγράφεται στο συγκλονιστικό βίντεο που δημοσίευσαν η Lacta και το Κέντρο Γυναικείων Ερευνών και Μελετών Διοτίμα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, στις 25 Νοεμβρίου, όπως σημειώνει το protothema.gr

Πρωταγωνιστές του βίντεο με τίτλο «Μην με αφήσεις Ποτέ», είναι η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη και ο Έκτορας Λιάτσος.

Στην αρχή, η σχέση ήταν ειδυλλιακή. Ωστόσο η συνέχεια ήταν πολύ διαφορετική. Όταν η γυναίκα αποφασίζει να χωρίσει από την κακοποιητική σχέση, βρίσκεται εγκλωβισμένη στο αυτοκίνητο και δολοφονείται.

Το συγκλονιστικό βίντεο κλείνει με τη φράση: «Μην με αφήσεις ποτέ… γιατί θα σου κάνω κακό».

«Μέχρι σήμερα το 2021, 13 γυναίκες έχουν δολοφονηθεί και χιλιάδες έχουν κακοποιηθεί από εκείνους που υποτίθεται ότι τις “αγαπούσαν”. Αυτό δεν είναι αγάπη. Η αληθινή αγάπη είναι δικαίωμά σου και είμαστε δίπλα σου για να το υπερασπιστούμε», καταλήγει το βίντεο.

Πώς σχολιάζουν το βίντεο άνθρωποι που το είδαν

Από εχθές (22 Νοεμβρίου) το βίντεο στο youtube έχει περίπου 70.000 θεάσεις.

Το sinidisi.gr παραθέτει ενδεικτικά, ορισμένα μόνο  από τα πολλά σχόλια που έχουν γραφτεί τα οποία καταδεικνύουν την απήχηση που υπήρξε αλλά και το πόσο αναγκαίες είναι αντίστοιχες δράσεις.

δυστυχώς κάποιες από τις 13 και είχαν δει τα σημάδια και είχαν φύγει και στην αστυνομία είχαν πάει. εννοείται πολύ σημαντικό να τα εντοπίζουμε νωρίς, γιατί πολλές από εμάς έχουμε μάθει τόσα χρόνια να τα μεταφράζουμε ως αγάπη και ενδιαφέρον. δεν φτάνει όμως. πιο σημαντικό είναι να εξαλειφθούν αυτές οι συμπεριφορές, ξεκινώντας απ το πως μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, τι ανεχόμαστε ως κοινωνία κλπ.

Επιτέλους ένα στοχευμένο, υπέροχο βίντεο που αντικατοπτρίζει το πρόβλημα της εποχής….δεν έχει σημασία αν αγαπάς κάποιον αλλά με ποιόν τρόπο…κι επιτέλους πρέπει να γνωρίζουμε πως αν δεν ταιριάζουμε τουλάχιστον να συνεχίζουμε τις ζωές μας…κανείς δεν πέθανε με έναν χωρισμό…αν κάποιοι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αγάπη τυλιγμένη σε πίεση…τότε μην αγαπάνε!

Χωρίς τις γυναίκες δεν θα ειχε κανένα νοημα η ζωή μας, μαζί μπορούμε να φτιάξουμε τόσες φανταστηκες αναμνήσεις. Αλλά αν κάποια σου λέει τέλος πρέπει να την ακούσεις να την σεβαστείς και να κρατήσεις στην καρδιά σου όλες τις υπέροχες στιγμες.
Πρεπει να γίνουμε ένα απέναντι στους χαζούς που νομίζουν οτι κάποια (στην περίπτωση αυτη) κάποιος τους ανήκει, να εχουμε τα ματια μας ανοιχτά και εμεις οι αντρες γυρω μας για να βλεπουμε τέτοιες τασεις σε φιλους συγγενείς γνωστους και αγνωστους και να επεμβαινουμε.
Φοβερη διαφήμιση.

Ένα σφίξιμο στην καρδιά, μια παγωμάρα, ένα σοκ. Αν είσαι άνθρωπος αυτά αισθάνεσαι μπαίνοντας στα παπούτσια αυτής της γυναίκας η οποιασδήποτε γυναίκας εκεί έξω που μπορεί να περνάει τα ίδια. Δεν τις χτυπάμε ρε τις γυναίκες, δεν τις τρομάζουμε, δεν τις εκφοβίζουμε. Τις αγκαλιάζουμε, τις αγαπάμε και αν τα φέρει έτσι η ζωή και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε, κρατάμε μέσα μας τα καλά και πάμε παρακάτω, εξάλλου ηταν για λίγο η πολύ κομμάτι της ζωής μας. Ένα μεγάλο μπράβο στην ομάδα της Lacta που είχε τα κότσια (και παλι) για κάτι τέτοιο, ένα μεγάλο μπράβο στη δημιουργική ομάδα για την έμπνευση αλλά και στους συντελεστές για την υλοποίηση. Respect.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 653 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.